EN VILD HISTORIE

Hver dag suser vi i hverdagens travlhed forbi steder, der umiddelbart ser fredelige og måske endda lidt kedelige ud. Men hovedstadsområdet bugner af vilde, utrolige og grumme historier fra fortiden. I denne serie stopper vi op og giver historierne nyt liv

AF FRANK THØGERSEN & OLIVER FJALLAND
Top

VESTEGNEN

kapitel 1

Selvom der ser fredeligt ud, er Vestegnen fuld af grufulde, utrolige og vilde historier. Jens Nielsen, der huserede i Hvidovre, blev den sidste danske henrettede i fredstid. Svenskernes brutale plyndringer af Brøndbyøster, en faldskærmsudspringer, der kom for højt op at flyve, og vi genfortæller historien om en af Danmarkshistoriens største togulykker.
04:27

Togkatastrofen i Vigerslev

02:20

Da svenskerne brutalt udplyndrede Brøndbyøster

04:24

De liggende skyskrabere i Hvidovre

04:24

Faldskærmsudspringeren, der kom for højt op at flyve

05:36

Mordbrænderen fra Vestegnen

VÆRLØSE OG OMEGN

kapitel 2

Ægte mandsmod og en tur ud fra Knippels Bro var det, der skulle til da borgerne i Værløse i 1960’erne samlede ind til en ny sportshal. Det er også på Værløseegnen at du finder historien om Jens Larsen, der stiftede Indre Mission, og det er her, du kan støde på den sorte dreng Victor Cornelis, der blev fragtet til Danmark fra de Dansk Vestindiske Øer for at blive udstillet i bur i Tivoli.
04:20

En landsby der forsvandt

03:02

Stifteren af Indre Mission fra Kirke Værløse

03:50

Flyvestation Værløse

03:12

Den syvårige sorte dreng, der blev udstillet i bur

05:13

Den jævne mands dyrehave

00:53

Da Værløse sprang ud fra Knippelsbro

KØGE OG OMEGN

kapitel 3

Det gik vildt for sig da Køge blev ramt af stormfloden i 1872. Vandet steg med 3,5 meter over normalen. Til sammenligning steg vandet 1,57 meter da den seneste stormflod ramte byen i januar 2017. Det er også i Køge at dristige iværksættere en gang begyndte at bygge skibe af beton, og det er her, du løber ind i Grundtvigs skandaløse forelskelse og et helt særligt bankealfabet i Køge Arrest.
03:46

Stormfloden i Køge

03:48

Betonskibene der kuldsejlede i Køge

03:46

Da kvinderne tog ordet i Lille Skensved

02:42

Grundtvigs skandaløse forelskelse

05:11

Køge Arrest

ROSKILDE OG OMEGN

kapitel 4

Roskildeegnen rummer masser af vilde historier fra fortiden. Det var her, at der for første og eneste gang blev kørt formel 1 løb på dansk jord, det er her vi finder Danmarks første motel, bygget til de bilglade danskere i 50’erne. Og så er det her, at du får historien om en vaskeægte løvejagt i Roskilde Fjord.
03:59

Formel 1 løb i Roskilde

03:19

Danmarks første motel

04:14

Den kvindelige dragon, der endte på fattiggården

05:04

En ganske usædvanlig stædig læge

04:03

Løvejagten i Roskilde Fjord

HELSINGØR OG OMEGN

kapitel 5

Der var en gang, hvor man jævnligt henrettede pirater på Grønnehave Strand i Helsingør - de blev hængende længe til skue for forbipasserende skibe og til gene for beboerne i området. Der var også en gang, hvor enker blev gemt væk på et loft i byen. Og en gang hvor et sandt tun-eventyr tiltrak turister fra hele verden.
04:18

De gemte enker på loftet i Helsingør

05:15

Piratskelletter i sandet

05:00

Krudt og kugler i Hellebæk

03:49

Det store tuneventyr

05:00

Da Saddam Hussein blev krævende kunde