Nyt forsøg: Stressramte borgere tilbydes kulturoplevelser

Vallensbæk Kommune lancerer et nyt pilotprojekt, hvor stressramte borgere tilbydes kulturoplevelser for at fjerne fokus fra borgerens sygemelding.

Borgere der bor i Vallensbæk og har lægens ord på, at de lider af stress, kan snart se frem til at blive tilbudt en tur i teatret, til koncert eller måske til kunstudstilling på Arken.

Og det er Vallensbæk Kommune, som inviterer.

- Vi vil gerne prøve at få mennesker til at være sammen. Vi ved, at når man bringer mennesker sammen over en aktivitet, så kan det få folk til at komme hurtigere tilbage på arbejdsmarkedet. Derudover kan det ændre deres fokus fra det, som de måske er gået og fået stress over, siger borgmester i Vallensbæk Henrik Rasmussen fra De Konservative.

I Vallensbæk har de døbt pilotprojektet kultur-kur.

Forsøget starter i januar 2019 og strækker sig i første omgang hen over fire uger. Her skal de stressramte også deltage i workshops inden for kunst, korsang og litteratur sammen med andre stressramte.

Artiklen fortsætter efter videoen...

 

- Kulturkuren kommer også til at handle om, at de stressramte skal deltage i de kulturelle aktiviteter. Så hvis man hører et kor synge, så skal man også selv være med til at synge. Det skal være med til at skabe de vigtige værdifællesskaber, lyder det fra borgmester Henrik Rasmussen.  

Har virket i andre lande

Kultur-kur bygger på erfaringer fra England og Sverige, hvor man i flere år har set, at kulturelle aktiviteter kan øge de sygdomsramtes trivsel og livskvalitet.

Erfaringerne viser også, at kulturaktiviteterne styrker deltagernes selvværd og arbejdsparathed, og mindsker deres følelse af ensomhed og social isolation.

- Jeg tror, det med at være sammen med andre mennesker, og med det at opleve noget sammen, men mest af alt det med at dele noget med hinanden har en stor betydning, når man er stressramt, siger tidligere stressramt og nuværende iværksætter Nina Leinum Nørgaard om Vallensbæks nye pilotprojekt.

Vallensbæk Kommune oplyser, at der hverken er krav til talent eller erfaring inden for de forskellige kulturaktiviteter, hvis man vil deltage i pilotprojektet.

Det foregår tirsdage fra kl. 12 til 15 i perioden d. 15. januar til 5. februar. Sidste frist for tilmelding er 7. januar 2019.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

Rødt-flag-Amager-Strand_ny

playEr du vinterbader? Hold øje med røde flag og lamper ved strande

Dialektkort

Efterlysning: Hjælp TV 2 Lorry med at redde dialekterne

coronavirus covid grafik ny mutation

Se, hvor du står i vaccinekøen

Daniels Driveby - Wissam marengs

playBagedyst-dronning Wissam: Ishøj har det hele

Vallensbæk

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere