Uber starter protest: Tusindvis har skrevet under

Tusindvis af danskere er fredag aften gået til angreb på regeringens forslag til en ny taxalov.

På få timer har knapt 20.000 danskere skrevet under på en underskriftindsamling for Uber.

quote Nu er der kommet en ny lov, som, hvis ikke den er mere bagudskuende, så er ligeså bagudskuende

Kristian Agerbo, Uber

Selskabet har startet indsamlingen for at presse politikerne på Christiansborg, der netop er blevet enige om en ny taxalov. 

Loven ophæver begrænsning på antallet af taxier. Til gengæld fastholdes og skærpes andre krav.

Blandt andet skal bilerne også fremover have sædefølere og taxametre, så Skat bedre kan kontrollere indtjeningen, og det kan blive dødsstødet for Uber, hvis chauffører kører i private personbiler.

Underskriftindsamlingen blev lanceret fredag omkring klokken 16 og allerede tidligt på aftenen har 17.000 mennesker skrevet under. 

- Det handler ikke bare om Uber, men også om vores 300.000 brugere og 2000 chauffører, og vi kan se, at der er stor uenighed om forslaget blandt københavnerne og Christiansborg, siger Ubers talsmand i Danmark Kristian Agerbo i en pressemeddelelse. 

Til TV 2 Lorry uddyber han:

- Det handler om, at vi gerne vil gøre brugerne af Uber opmærksomme på, hvad politikerne har lagt frem, og hvad der er ved at ske.  Folk har taget os for givet, siger han. 

Uber er blevet kritiseret for ikke at sikre, at deres chauffører betaler skat i landet, ligesom der er blevet stillet spørgsmål ved, hvorvidt der er kontrol nok med sikkerheden samt forsikringsdækningen ved eventuelle uheld. 

Stridspunktet har hele tiden været, hvorvidt der var tale om en samkørselsordning eller pirattaxaer - én sag som Ubers chauffører har tabt i Landsretten. 

Kunne I ikke som selskab have gjort mere for at imødekomme de danske krav før denne nye lov blev vedtaget?
- Nej. Vi har opereret under den nuværende lovgivning. Nu er der kommet en ny, som, hvis ikke den er mere bagudskuende, så er ligeså bagudskuende. 

Vi er meget skuffede over den politiske aftale, der netop er blevet præsenteret af regeringen. Verden over forsøger politikere at imødekomme teknologi og innovation med regler, der gavner forbrugerne og som forbedrer byerne med bedre transport. Det er ærgerligt at se Danmark blive ladt i stikken, skriver Uber på deres protestindsamling. 

OVERBLIK: HOVEDPUNKTER I TAXIAFTALE

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Natteliv

playDansk Erhverv kritiserer udkast til plan for nattelivet i København

krydstogtskib

Overborgmester og kulturborgmester uenige om antallet af krydstogtskibe

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere