Uber lukker app - men håber på hjælp fra tilfredse brugere

Uber opfordrer sine brugere til at lægge pres på politikerne. Med lukningen af mobilapp'en håber man alligevel på genkomst.

"Uber lukker ned i Danmark den 18. april klokken 12.00. 

Vi ved, at du har brugt Uber som en pålidelig transportmulighed i København, og at nyheden kommer som en overraskelse. Men med den nye politiske aftale om taxiloven ser vi ikke anden udvej end at lukke for kørsel i Danmark."

Sådan starter kørselstjenesten en e-mail, som er blevet sendt ud til registrerede brugere af mobilapp'en. 

Her fortæller man, ligesom under pressemødet tidligere tirsdag formiddag, at den nye taxalov simpelthen ikke gør det muligt at køre Uber i private biler. 

I februar blev et flertal på Christiansborg nemlig enige om, at alle taxaer skal have sædefølere og taxametre, så Skat bedre kan kontrollere indtjeningen, og derfor må Uber droppe forretningen i Danmark. 

"Vi vil arbejde hårdt og presse regeringen for en ændring, der tager højde for ny teknologi og åbner for, at pålidelig og prisvenlig transport i hverdagen igen bliver muligt med et tryk på telefonen.

Din mening og din stemme er vigtig og kan hjælpe os med at redde Uber i Danmark. Tag fat i dine politikere og fortæl dem, at lovgivningen skal åbne for moderne teknologi og lade danskerne få glæde af apps som Uber," skriver man til sidst i beskeden.

Til TV 2 Lorry bekræfter talsmand  Kristian Agerbo, at tjenesten beholder udviklingskontoret i Aarhus med cirka 40 medarbejdere, fordi man stadig vil forsøge at indgå i politisk dialog. 

Dom indledte nedtur

Ubers problemer på det danske marked tog for alvor fart, da Østre Landsret i november sidste år dømte en Uber-chauffør for ulovlig taxa-kørsel, skriver TV2.dk.

Og der var ikke meget tvivl hos Østre Landsret om, at Uber kunne sidestilles med taxakørsel.

- Det lægges efter bevisførelsen til grund, at de omhandlede kørsler er foretaget med pas­sagerer, der ikke har nogen nærmere tilknytning til tiltalte ud over anvendelsen af Ubers internetapplikation, og at kørslerne er udført mod en betaling, der overstiger de med kørslen direkte forbundne omkostninger til f.eks. benzin eller olie, stod der i dommen fra sidste år.

Den dømte chauffør fik en bøde på 6000 kroner, hviket var samme dom Københavns byret var kommet frem til et halvt år tidligere.

OVERBLIK: HOVEDPUNKTER I TAXIAFTALE

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Fartgrænser

Nyt forslag: Kommuner skal selv kunne bestemme fartgrænser

uheld motorring 3 sløret

Kaos på motorvej: Væltet lastbil spærrede trafikken

20030123-172335-6-1920x1259we

Ingen kørsel om natten: Metroen tester nye tog

20200308-141521-A-1920x1280we

Trafikeret motorvej skal have maksimal hastighed på 90 kilometer i timen, mener myndighed

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere