Sundhedsmyndigheder vil anbefale obligatorisk brug af mundbind

Lørdag vil statsminister Mette Frederiksen (S) afholde et pressemøde.

De nye retningslinjer vil dog ikke træde i kraft med det samme. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Et krav om obligatorisk brug af mundbind i offentlig transport kan være på vej i Danmark.

Ifølge TV 2s oplysninger vil Sundhedsstyrelsen lørdag anbefale regeringen, at der indføres et krav om, at borgere fremover skal bruge mundbind, når de rejser med offentlig transport.

De nye retningslinjer vil dog ikke træde i kraft med det samme, da det først skal sikres, at tilgængeligheden af mundbind er til stede i hele landet.

Fredag annoncerede Statsministeriet, at statsminister Mette Frederiksen (S) vil afholde et pressemøde lørdag klokken 11.00 om coronasituationen i Danmark. Det er endnu uvist, hvad pressemødet specifikt vil omhandle.

Statsminister Mette Frederiksen (S) afholder pressemøde lørdag klokken 11.00 om coronasituationen i Danmark. Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix

Anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen kommer i kølvandet på, at der flere steder i Danmark den seneste uge er registreret en stigende smitte. Særligt Ringsted og Aarhus har været hårdt ramt, hvilket fik Folketingets partier til at indføre krav om brug af mundbind i offentlig transport i Aarhus.

Har ændret holdning til brug af mundbind

Gennem hele coronakrisen har de danske sundhedsmyndigheder fastholdt, at der ikke er nogen studier, der entydigt pegede på, at mundbind har en reel effekt mod spredningen af covid-19.

Derfor var Danmark ét af de blot 26 lande, der holdt fast i sin politik om ikke at anbefale brugen af mundbind. Sådan lød det frem til 31. juli.

Derfra lød anbefalingen, at mundbind med fordel kan bruges i kollektiv trafik på særlige tidspunker, hvor det kan være svært at holde afstand til andre passagerer. Det var en anbefaling - og ikke et krav.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik