Søndag bliver sidste tørvejrsdag

I den kommende uge skal flere regnvejr passere Danmark.

Weekendens sidste dag bliver også den sidste dag med tørvejr i denne omgang.

Efter en særdeles tør periode, hvor der siden 19. marts blot er faldet 6,3 millimeter på landsplan - heraf 5,6 millimeter i april - skal vi nu til at vænne os til mere ustadigt vejr.

Vi skal dog først nyde en søndag, hvor det fortsat vil holde tørt i hele landet, og hvor solen i længere perioder også vil skinne.

Solen vil dog ikke skinne fra en skyfri himmel, og i flere landsdele er der søndag formiddag skyer flere steder. I modsætning til lørdag, hvor der kom flere skyer i dagens løb, vil vi søndag opleve, at der kommer færre skyer, som dagen skrider frem.

Samtidig stiger temperaturerne til mellem 11 og 15 grader, hvilket er ganske pæne temperaturer for årstiden. Da vinden blæser fra vest, vil det være koldest langs vestvendte kyster, mens de højeste temperaturer vil være at finde i de østlige landsdele.

Vejrkort søndag eftermiddag. Det holder tørt, men der vil også være skyer på himlen. Over Nordsøen kan man ane et regnvejr, som nærmer sig Danmark fra vest.
Vejrkort søndag eftermiddag. Det holder tørt, men der vil også være skyer på himlen. Over Nordsøen kan man ane et regnvejr, som nærmer sig Danmark fra vest.
Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Den nye uge byder på regn

Natten til mandag vil et frontsystem nærme sig Jylland fra vest, og derfor vil mandagen blive grå og regnfuld i store dele af Jylland, mens man - især først på dagen - fortsat kan få lidt eller nogen sol i den østlige del af landet med op til 15 grader.

I ugens løb skal flere regnvejr passere landet, og inden ugen er omme, kan der være faldet over 15 millimeter regn på landsplan, hvilket er godt nyt til den tørkeramte jord.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Vejr

Solskinsvejr blå himmel

Fantastisk forårsvejr - her kan temperaturen nærme sig 20 grader

halo

playSpektakulært vejrfænomen over Køge

Regn og slud.

Regn, slud og snevejr - her er der størst risiko for sne

1

Her truer sne og slud i weekenden

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere