Racerbiler i omdiskuteret motorløb udsat for sabotage i nattens mørke

Flere DTC-biler har natten til søndag været udsat for sabotage af ukendte gerningsmænd.

Du kan se DTC på TV 2 SPORT og TV 2 Play.

DTC-kørerne stod søndag op til en ubehagelig overraskelse ved Copenhagen Historic Grand Prix.

Da morgenmaden var fortæret, og bilerne skulle inspiceres en sidste gang inden søndagens ræs, måtte flere sande, at der havde været ubudne gæster på besøg og havde pillet ved bilerne.

- På vores bil er der blevet pillet ved noget tændingsanordning, ligesom man ser på de amerikanske film. Og så er der noget støddæmperværk, de har været inde at pille ved, siger Mikkel C. Johansen over for TV 2 SPORT.

- Jeg må stole på, at mekanikerne har styr på bilen, selvom de har haft meget kort tid til at kigge det hele igennem. Det første, der blev tjekket, var, at bremserne var som de skulle være. Så der skulle ikke være noget farligt lige nu. 

Han er dog langt fra den eneste, der har fået pillet ved sin bil. 

quote Det er jo irriterende, for man går lidt i uvished om, hvad der ellers kan være pillet ved

Ronnie Bremer

Ronnie Bremer og Kasper H. Jensen har ligeledes været udsat for sabotage i nattens mulm og mørke. 

- Det er træls. Der har været nogle inde i teltet i løbet af natten og pille ved min bil. Og der er flere biler, der er blevet pillet ved. Det er lidt irriterende. Mekanikerne har været bilen igennem, men det er lidt skræmmende, at nogle har forsøgt at spolere noget, fortæller Kasper H. Jensen til TV 2 SPORT og bakkes op af Ronnie Bremer.

- Sikkerhedsmæssigt er det ikke særlig fedt, for det kan jo være noget med bremserne på et tidspunkt. Man skal altid lige kigge tingene en ekstra gang i gennem, fordi der er folk, der har lidt lange fingre, lyder det fra Bremer.

Ruten til Copenhagen Historic Grand Prix, der foregår omkring Bellahøj og Grøndal Multicenter.
Ruten til Copenhagen Historic Grand Prix, der foregår omkring Bellahøj og Grøndal Multicenter.
Foto: TV 2 Lorry

Kørere efterspørger mere sikkerhed

Hvem der står bag nattens sabotage, vides endnu ikke. Men at det overhovedet kan lade sig gøre, får kørerne til at efterspørge mere kontrol af området med bilerne, når mørket falder på.

- Det er jo irriterende, for man går lidt i uvished om, hvad der ellers kan være pillet ved, og om der er noget andet, der mangler. Der mangler måske nogle vagter, der kan gå og sørge for, at der ikke er nogen, der pille ved tingene, foreslår Ronnie Bremer.

- Det beviser jo bare, at vi nok er nødt til at have noget security på om natten, lyder det fra Kasper H. Jensen til TV 2 SPORT. 

Arrangørerne bag Copenhagen Historic Grand Prix garanterer dog, at der både har været overvågning og vagter, der har haft til opgave at patruljere i området.

- Vi har det rigtig skidt med det, og det er noget, vi tager kraftig afstand fra. Udover de opstillede mobilkameraer og de faste kameraer, der er monteret, så har vi også sikkerhedspersonale. Vi har faktisk over 15 par med hunde, der går rundt om natten. Og vi har ikke hørt noget fra nogle af dem, fortæller Thomas Wulff, der er en af arrangørerne bag Copenhagen Historic Grand Prix.

- Vi har afleveret materialet til DTC-organisationen, og jeg har fået fortalt, at man kan se noget på overvågningen, men man har ikke nået endnu at dykke længere ned i det. Det støtter vi selvfølgelig arbejdet omkring.

Politiet er ifølge TV 2 SPORTs oplysninger nu også blevet involveret i sagen i jagten på en opklaring.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Jonas Wind

FCK-profiler testet positive for coronavirus

Teamgym

Danmark opgiver værtskabet for EM i TeamGym næste år i Ballerup Super Arena

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere