Populær festival kommer med dyster udmelding

Festivalen Copenhell efterlyser nogle klare retningslinjer fra myndighederne.

Når metalfestivalen Copenhell finder sted på Refshaleøen i København, er de fleste klædt i sort, men lige nu ser det sort ud på den forkerte måde.

Det skriver festivalen i et opslag på Facebook. Her skriver man videre, at man nu reelt frygter for årets afvikling:

- Det ser sort ud, og ikke på den fede måde. Flere af de store europæiske metalfestivaler aflyser i disse dage, og det sætter selvfølgelig gennemførelsen af Copenhell i et dystert perspektiv, lyder det.

Efterlyser retningslinjer

Festivalen, som arrangeres af koncertgiganten LiveNation, efterspørger "tydelige retningslinjer" fra sundhedsmyndighederne, før man vil træffe en endelig beslutning om sommerens festival, som efter planen skulle finde sted i midten af juni.

Meldingen fra Copenhell kommer få timer efter, at den store, engelske metalfestival Download er blevet aflyst.

For få dage siden oplyste den store, franske metalfestival Hellfest også, at man måtte aflyse i år på grund af covid-19. Flere af de store navne på Download og Hellfest optræder også på Copenhells plakat. Også den store Glastonbury festival i Storbritannien er aflyst i år.

Typisk booker de store bands sig ind på flere festivaler i Europa samme sommer, og derfor spiller aflysningerne i andre lande en afgørende rolle for de danske festivaler.

Roskilde vil gennemføre

Den aarhusianske festival NorthSide er planlagt til at skulle løbe af stablen i begyndelsen af juni.

Festivalen oplyser til TV 2, at man i øjeblikket - som planlagt - arbejder på afvikling af både NorthSide og Tinderbox i 2021. Det er dermed stadig håbet, at man kan byde sine gæster velkommen til sommer.

- Men det er op til regeringen at beslutte, om der skal være festivaler i 2021, og vi afventer spændt regeringens udmelding omkring sommeren, lyder det fra festivalarrangøren.

Hos Roskilde Festival planlægger man stadig at gennemføre årets festival, men dog under anderledes rammer end sædvanligt.

På Roskilde Festivals hjemmeside fremgår det også, at aflysninger i andre europæiske lande kan spille ind:

- Med de usikre tider vi er i, så er det ikke usandsynligt, at vi vil se flere kunstnere, der ikke kan gennemføre deres europæiske turneer, skriver festivalen.

Copenhell lover i opslaget på Facebook, at ingen står til at miste de billetter, de har købt til årets festival, hvis det måtte ende med en aflysning.

TV 2 Lorry bragte i 2019 serien '10 år Copenhell - Kaos og Kærlighed' i forbindelse med, at festivalen fejrede sit ti års jubilæum. Du kan se hele serien ved at klikke her, eller du kan se første afsnit nedenfor:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

De Ukendte Danmarksmestre_ Motocross

playLaura er danmarksmester i motocross - nu forbereder hun sig på næste svære skridt

def_thumb,50_percent

playOplev naturen: Lav vild mad med spiselige planter

Bjarne Reuter

Disse 10 modtager flest bibliotekspenge: Brønshøj-forfatter indtager førsteplads

20190718-201441-L-1920x1280we

Ny festival i København vil byde 30.000 gæster velkommen til sommer

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere