Politimand anholdt og lagt i håndjern for øjnene af kolleger

Har siddet varetægtsfængslet for økonomisk kriminalitet.

En politibetjent fra Vestegnens Politi har siddet varetægtsfængslet sigtet for momssvindel og skattesvig for mere end 700.000 kroner.

Det kan TV 2 fortælle, selvom sagen har været behandlet bag lukkede døre.

Svindelen skal være foregået gennem et fødevarefirma, som politimanden har drevet ved siden af sin sit arbejde i politiet. Ifølge sigtelsen er svindlen foregået ved, at han har indberettet urigtig moms. Han er derudover sigtet for svindel med arbejdsmarkedsbidrag og A-skat.

Fængslet - og løsladt

Politimanden har siddet varetægtsfængslet, efter han blev fremstillet for en dommer i grundlovsforhør bag lukkede døre, men ifølge TV 2s oplysninger blev han løsladt og har været på fri fod siden varetægtsfængslingen udløb.

Sigtelsen er dog opretholdt, ligesom politibetjenten er suspenderet fra sit arbejde, erfarer TV 2 fra flere af hinanden uafhængige kilder.

Politibetjenten blev ifølge TV 2s oplysninger anholdt på sit arbejde i Vestegnens Politi, hvor politifolk mødte op og lagde den anklagede i håndjern og førte ham bort for øjnene af hans politikolleger.

Under grundlovsforhøret forsøgte TV 2 at protestere mod, at politimanden skulle beskyttes af et navneforbud – men dommeren fandt, at det havde han krav på, siden den påståede svindel ikke skal være begået i forbindelse med hans arbejde som politibetjent.

Politimanden har nægtet sig skyldig i anklagerne.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Politiet til stede ved Nordsjællands Hospital i Hillerød

Formodet rockerdrabsmand fængslet i fire uger

Risbjergvej Hvidovre

Mand blottede sig for børn i ti år - tip fra lokale fældede ham

Politiet til stede ved Nordsjællands Hospital i Hillerød

Politi anholder banderelateret mand for drab i Hillerød

POLITI BAGSVÆRD3

Hundelufter overlever skudangreb nær sit hjem i Bagsværd

Albertslund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere