Kvinde forsøgte livreddende førstehjælp, men den 5-årige pige var død

Områdets beboere tænder lys og lægger både blomster og legetøj på ulykkesstedet.

En femårig pige kom onsdag trækkende med sin cykel hen ad Peter Bangs Vej i København. Hun var i selskab med sin mor, der kort forinden havde hentet hende i den nærliggende børnehave.

Ud af det blå kom en mørk VW Passat farende og ramte pigen, som blev klemt mod gavlen af en bygning. Braget kunne mærkes i bygningen og høres i de nærliggende lejligheder.

En af dem, der reagerede på lyden, var en yngre kvinde. Til TV 2 fortæller hun om synet, der mødte hende, da hun med sit barn på armen løb ud på gaden.

Chaufføren af den mørke Passat var på vej ud af bilen, og han havde ikke i sinde at blive. Rundt om ulykkesstedet stod en større gruppe mennesker og så forfærdet til, mens den femåriges mor græd og skreg.

Kvinden genkendte med det samme både pigen og moren fra daginstitutionen, hvor hendes egen dreng også går. I samarbejde med de øvrige fik hun skubbet bilen væk fra gavlen og gik i gang med livreddende førstehjælp.

Men der er ikke noget at gøre. Den lille pige var død.

Legetøj, lys og tårer

Både onsdag aften og i løbet af torsdag har folk besøgt ulykkesstedet enten for at tænde lys eller lægge blomster og legetøj.

En mor med en barnevogn gik forbi, stod stille et øjeblik og gik videre. Få meter længere fremme vendte hun om og tog en bamse op ad sin barnevogn, som hun lagde sammen med de andre.

En kvinde tager en bamse fra sin barnevogn, som hun placerer ved siden af blomsterne og lysene.
En kvinde tager en bamse fra sin barnevogn, som hun placerer ved siden af blomsterne og lysene.
Foto: Albert Schmidt Møller / TV 2

Beboerne i området er tydeligt berørte. Flere har tårer i øjnene, og mange har børn med.

- Det er så forfærdeligt. Jeg har selv en søn, og vi cykler forbi her næsten hver eneste dag. Der er en familie, som er ødelagt for altid. Ingen kommer sig over det her, siger Kadija Jalloh, der bor i området, men ikke overværede gårsdagens tragedie, til TV 2.

Kadija Jalloh kendte ikke familien, men tændte lys for den afdøde pige.
Kadija Jalloh kendte ikke familien, men tændte lys for den afdøde pige.
Foto: Albert Schmidt Møller / TV 2

En anden forbipasserende, Mozhgan Gerayeli, der er ude at lufte sine hunde, spørger, om den lille pige er død. På bekræftelsen begynder hendes øjne straks at løbe i vand. Hun var også til stede kort efter episoden onsdag, og tankerne har været der lige siden.

- Jeg kender ikke familien, men jeg bor i området og har selv børn. Det er så forfærdeligt tragisk, og jeg er dybt berørt af situationen. Det er meget tæt på, når det sker lige her, siger hun.

 

Ingen relation mellem mistænkte og familien

De seneste måneder har der været flere episoder med aggressiv kørsel, og beboere i området fortæller samstemmende til TV 2, at der ofte er problemer med bilister, der kører hurtigere end det tilladte netop på den strækning, hvor det onsdag gik helt galt.

I den givne situation mener politiet dog ikke, at høj fart nødvendigvis var årsagen.

Føreren af bilen, som politiet mener er den 21-årige Helmi Mossa Hameed, kom fra Sæbyholmsvej, der er en sidegade til Peter Bangs Vej.

Her skulle han have holdt stille, før han af ukendte årsager pludselige accelererede, krydsede vejen og ramte den femårige og hendes mor.

Det var fra Sæbyholmsvej, der ses ligefremme på billedet, at bilen pludselig accelererede og ramte pigen til venstre for træet.
Det var fra Sæbyholmsvej, der ses ligefremme på billedet, at bilen pludselig accelererede og ramte pigen til venstre for træet.
Foto: Albert Schmidt Møller / TV 2

Ifølge politiet er der på nuværende tidspunkt ikke grund til at tro, at der er en personlig relation mellem familien og Helmi Mossa Hameed, der efterfølgende stak af fra stedet og nu er efterlyst af politiet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Maria-sagen

Politiet leder nu efter forsvundne Maria i skovområde - frygtes dræbt

Retten i Lyngby

Unge dømt - narrede ældre til at købe guldbarrer

Knivstik

Mand stukket ned i Indre By

Brand 1

Kraftig brand i båd - beredskab frygtede, at ilden spredte sig

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere