Kraftigt blæsevejr - her har vindstødene nået stormstyrke

Blæsevejret er det kraftigste siden stormen Alfrida den 2. januar.

Hvis man synes, at det har rusket mere i trækronerne end vanligt, og at vinden hyler udenfor, så er der ikke noget at sige til det.

Et kraftigt blæsevejr har siden søndag aften bredt sig ind over Danmark, og flere steder er der målt hård- eller ligefrem stormende kuling i middelvind fra nordvest.

Mest blæsende har det været ved DMI's station på vindudsatte Røsnæs, Sjællands vestligste punkt. Her nåede middelvinden tidligt mandag morgen 21,4 meter per sekund.

Det er den højeste middelvind siden stormen Alfrida, den 2. januar, hvor der blev målt middelvind af storm fire steder i landet.

Vindstød indtil klokken 6.30 mandag morgen.
Vindstød indtil klokken 6.30 mandag morgen.
Foto: TV 2 Vejret

Vindstød af stærk storm

Én ting er middelvinden, som måles over ti minutter - noget andet er de kraftige vindstød, som kan have ødelæggende effekt.

Både på Rømø og i Thyborøn er der målt vindstød af stærk storm - og i Thyborøn har vindstødene nået allerhøjest med hele 31,5 meter per sekund.

Derudover er der målt vindstød af stormstyrke fem andre steder i landet. Blandt andet i Nordsjælland ved Nakkehoved, hvor vindstød nåede 26 meter per sekund.

SÅDAN BENÆVNES VINDSTYRKEN

Vindstødsmæssigt skal vi også tilbage til Alfrida for at finde kraftigere vindstød - der nåede vindstødene 32,6 meter per sekund.

Dermed er dagens kraftige blæsevejr mere voldsomt end dét, som ramte Danmark den 9. januar.

Vindstød mandag klokken 10.
Vindstød mandag klokken 10.
Foto: TV 2 Vejret

Fortsætter hele mandag

Hvis man ikke allerede har stiftet bekendtskab med den kraftige blæst - så bliver der rig mulighed for det resten af dagen.

Blæsevejret er nemlig meget langvarigt og vil fortsætte størstedelen af mandagen.

Hele dagen kan der langs kyster med pålandsvind være middelvind af hård kuling, og vindstødene kan nå stormstyrke flere steder dagen igennem.

Vindstød mandag aften klokken 18.
Vindstød mandag aften klokken 18.
Foto: TV 2 Vejret

Giver forhøjet vandstand

Den kraftige nordvestenvind presser også store mængder vand fra det nordlige Kattegat mod syd og sydøst, så vandstanden stiger langs kysterne i Nordsjælland, Øresund og Nordfyn.

Vandstandsstigningerne kan forventes at blive størst i Isefjorden og Roskilde fjord. Her kan vandstanden sent mandag eftermiddag og aften, nå op mellem 1,1 og 1,5 meter over dagligvande ifølge vurderinger fra TV 2 Vejret på baggrund af prognoser fra DMI, SMHI og FCOO.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Vejr

Sne Hillerød

Prognose: Vinteren vender tilbage

Vinter

Vinterens koldeste nat - vi kan nå under 10 graders frost

Snevejr

Sjældent isdøgn: Kan blive ned til -12 grader

Sne Hillerød

Barsk dag forude – her kan der falde 10 cm sne og komme vindstød af stormstyrke

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere