Her er myndighedernes nye tiltag for at begrænse spredning af corona

Myndighederne iværksætter en række tiltag, der skal forsinke og forhindre yderligere spredning af coronavirus.

På et pressemøde tirsdag formiddag har statsminister Mette Frederiksen (S), repræsentanter fra sundhedsmyndighederne, Rigspolitiet og Udenrigsministeriet samt sundhedsministeren præsenteret en række nye tiltag, der skal forhindre, at coronavirussen spreder sig i Danmark.

De nye tiltag berører blandt andet rejser, kollektiv trafik og større forsamlinger.

Statsministeren fremlade en plan med fem retningslinjer:

  • Punkt 1: Udenrigsministeriet har ændret rejsevejledninger, og en række områder er nu i rød farvekode. Der er tale om Norditalien, Iran og specifikke områder i Kina, Østrig og Sydkorea. Rejsevejledningerne bliver kun mere strenge, lyder det.
  • Punkt 2: Myndighederne udsteder nye krav til den kollektive trafik, og udbyderne bliver bedt om at lave foranstaltninger, så passagerne ikke står for tæt i blandt andet tog og busser. Det betyder, at der kan være færre mennesker i transportmidlerne. Derfor skal der indføres flere busser og tog, så der er plads til pendlerne, lyder det.
  • Punkt 3: Der kommer nye tiltag i lufthavnen for mennesker, der ankommer fra destinationer fra røde zoner. De skal blandt andet ledes uden om andre passagerer.
  • Punkt 4: Al flytrafik, der ankommer fra de røde områder, må ikke længere lande i Danmark.
  • Punkt 5: Folketinget vil hastebehandle en række hastelovgivninger. Blandt andet handler det om epidemilovgivningen og lovgivning, der giver sundhedsmyndighederne lovmæssig hjemmel til at prioritere. Desuden præsenterer statsministeren en række hjælpepakker i eftermiddag, der skal komme erhvervslivet til undsætning.

Derudover fremlade sundhedsminister Magnus Heunicke (S) to tiltag:

  • Punkt 1: Der skal opjusteres på intensivafdelinger i alle regioner. Det betyder, at der skal være flere sengepladser på landets intensive afsnit, og der skal være flere respiratorer.
  • Punkt 2: Alle, der kan arbejde, skal arbejde. Det betyder, at alt fra medicin- og sygeplejestuderende samt nyligt pensionerede bliver kaldt ind, når der er brug for det.

Vi har opdelt nogle af tiltagene efter område herunder:

Rejser og kollektiv trafik

Behandling af hastelovgivninger

Hospitaler

Arrangementer i det offentlige rum

Smittedæmpende adfærd