Første tilfælde af alvorlig fugleinfluenza fundet i Nordsjælland

Det første tilfælde af den alvorlige fugleinfluenza H5N8 i en dansk fjerkræbesætning er fundet i Nordsjælland.

Der er nu konstateret det første tilfælde af den alvorlige fugleinfluenza H5N8 i en dansk fjerkræbesætning.

Det skriver Fødevarestyrelsen.

Fugleinfluenzaen er fundet i en hobbybesætning i landsbyen Skibstrup ved Ålsgårde i Nordsjælland, efter omkring en tredjedel af de cirka 30 ænder i besætningen døde henover weekenden.

Fødevarestyrelsen og Beredskabsstyrelsen er mandag formiddag i gang med at aflive samtlige fjerkræ i besætningen.

 De seneste ti dage er den samme type fugleinfluenza fundet i danske vildfugle flere steder i landet. 

- At der nu er konstateret fugleinfluenza i en dansk hobbybesætning, kan få store konsekvenser for den danske eksport af fjerkrækød, vurderer souschef i Fødevarestyrelsen, Stig Mellergaard.

quote - At der nu er konstateret fugleinfluenza i en dansk hobbybesætning, kan få store konsekvenser for den danske eksport af fjerkrækød.

Stig Mellergaard, Souschef i Fødevarestyrelsen 

Da Danmark, tilbage i 2006, havde et tilsvarende udbrud, kostede det ifølge Fødevarestyrelsen omkring 200 millioner kroner i tabte eksportindtægter.

- Vores muligheder for at begrænse skaderne og hurtigt komme tilbage til en normalsituation er meget afhængig af, at både hobbyfjerkræavlere og de professionelle fjerkræproducenter nøje følger Fødevarestyrelsens anvisninger, siger Stig Mellergaard. 

Hvis man har tamfjerkræ eller andre fugle i fangenskab inden for en radius af tre kilometer fra Skibstrupvej 24 ved Ålsgårde, skal man holde sin besætning inden døre i eksempelvis en stald eller et hønsehus. Det er ikke tiladt at transportere hverken fjerkræ eller tamfugle ind og ud af området. Det oplyser Fødevarestyrelsen.

På Fødevarestyrelsens hjemmeside kan du læse mere om fugleinflunza, og hvilke forholdsregler det er nødvendigt at tage.