Flere kører gratis under coronakrisen - nu tager Movia affære

Trafikselskabet Movia øger nu kontrollen i busserne over hele Sjælland, Lolland Falster og Møn og lancerer en kampagne, så folk husker at købe billet.

Fire gange så mange buspassagerer har under coronakrisen kørt uden gyldig billet i Movias sjællandske busser - sammenlignet med tiden før.

Det oplyser trafikselskabet til TV 2.

- Det skal dog tages med i betragtningen, at antallet af passagerer i de seneste to måneder har været væsentligt lavere end normalt, lyder det fra Movias kommunikationsdirektør, Camilla Struckman.

Social afstand er blevet et livsgrundlag under coronakrisen, men det betyder ikke, at buspassagerer helt kan undgå chaufføren og køre uden billet.

- Vi kan desværre se en markant stigning i antallet af passagerer, der kører uden billet for øjeblikket, hvor man går ind ad bussens midterdør og ikke kommer forbi chaufføren, siger direktøren.

Øger kontrollen i busserne

Movia kan ikke oplyse, hvor meget de tabte indtægter konkret udgør i kroner og ører, men siger følgende:

- Vi mister i forvejen et meget stort beløb i manglende billetindtægter på grund af en markant nedgang i passagertal under coronakrisen. Derudover mister vi yderligere billetindtægter, fordi et uforholdsmæssigt stort antal af passagerer under krisen glemmer at have gyldig billet, siger Camilla Struckmann.

Derfor vil Movia i den kommende tid øge billetkontrollen, så den igen er på niveau med situationen inden coronakrisen.

- Vi udfører kontrol over hele Sjælland, Lolland Falster og Møn, siger Camilla Struckmann.

Movia har desuden igangsat en kampagne i busserne og på sociale medier, som skal huske folk på at have gyldig billet under rejsen.

Billetkontrol uden fysisk kontakt

Trafikselskabet slår i en pressemeddelelse fast, at den øgede billetkontrol vil overholde retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne for at mindske risiko for smittespredning.

Blandt andet skal billetkontrollen ske med god afstand så enhver fysisk kontakt med kundens billet, mobil eller rejsekort undgås.

Passageren skal derfor også selv holde sit ID kort frem, så kontrolløren ikke skal røre ved det.

Alle kontrollører har håndsprit med, lyder det.

'