Anklager kræver over et års fængsel i sag om voldtægt i borgmesterseng

Der ventes kendelse i sagen senere onsdag.

Anklagemyndigheden kræver fængselsstraf til en 30-årig mand, der er tiltalt for at have voldtaget en kvinde i den københavnske teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsens (Ø) seng.

- Det er anklagemyndighedens opfattelse, at ofret var i en tilstand, hvor hun ikke var i stand til at modsætte sig, forklarer anklager Sonja Hedegaard under sin procedure.

Derfor bør manden idømmes et år og tre måneders fængsel, hvis han bliver kendt skyldig i det fulde anklageskrift, lyder det.

- Tiltalte er ustraffet, og der er gode personlige forhold. Det er en formildende retning. Det, der ikke taler i formildende retning, er forbrydelsens karakter, siger anklageren.

Udover en længere fængselsstraf kan tiltalte risikere at skulle betale en økonomisk erstatning. Her kræver bistandsadvokaten for Ninna Hedeager Olsen og forurettedefor erstatninger på henholdsvis 14.400 kroner og 70.000 kroner.

Forsvarer: Påstand mod påstand

Forsvarer Hannah Krogh derimod mener, at sagen handler om påstand mod påstand.

- Den ene siger, det er frivilligt, den anden, at det er udnyttelse. Der er ikke ført bevis for, at hun befandt sig i en tilstand ved at sove eller være beruset, hvor hun var ude af stand til at modsætte sig. Hun var vågen, det har hun selv forklaret, og der er ikke ført bevis for, at hun var så fuld, at hun ikke kunne tage vare på sig selv, siger Hannah Krogh.

Hannah Krogh mener, at sagen handler om borgmesteren.

- Min klient har på intet tidspunkt haft til hensigt at overrumple en sovende kvinde for at have sex. Det er Ninna Hedeager Olsens efterrationalisering. Det er hendes tanker gennem flere dage, der gør, at vi i det hele taget har denne sag, siger Hannah Krogh.

Retten ventes at afsige dom i sagen senere onsdag.

Sov i samme seng

Den anmeldte forbrydelse skal være sket 31. marts mellem 8.00 og 16.00 i Ninna Hedeager Olsens lejlighed på Nørrebro i forbindelse med en fest. Her skulle Ninna Hedeager Olsen, den tiltalte, den forurettede og en fjerde person have sovet i den samme seng.

Anklageskriftet beskriver, hvordan den 30-årige mand skulle have voldtaget en beruset kvinde, som var ude af stand til at forsvare sig. Han er også tiltalt for blufærdighedskrænkelse ved at have berørt Ninna Hedeager Olsen på brysterne.

Tidligere på aftenen kyssede den tiltalte med den forurettede.

- Jeg oplever, at der opstår en forbindelse, som er tæt og kærlig. Det er derfor, vi kysser, sagde den tiltalte, da sagen blev behandlet i slutningen af august.

I første omgang var kun anklagen om voldtægten om den berusede kvinde kendt.

Den tiltalte og Ninna Hedeager Olsen har tidligere haft et seksuelt forhold. Den tiltalte nægter sig skyldig i anklagerne.

Kraftig kritik

Efter den formodede voldtægt blev kendt, trak Ninna Hedeager Olsen sig fra offentligheden. I et opslag på Facebook 9. april skrev borgmesteren:

- Det har på alle måder været nogle frygtelige dage. Jeg er i gode hænder og det ved jeg, offeret også er. Af professionelle er jeg blevet opfordret til at trække stikket i en kortere periode.

Under sin sygemelding har Ninna Hedeager Olsen hævet sin månedlige borgmesterløn på 87.000 kroner uden at redegøre konkret for, hvad der var årsagen til hendes sygemelding. Det har fået flere politikere til at kritisere Ninna Hedeager Olsen. Hun afleverede siden sin lægeattest.

Ninna Hedeager Olsen blev valgt ind i den københavnske Borgerrepræsentation ved kommunalvalget i 2014. Siden kommunalvalget i 2017 har hun siddet som teknik- og miljøborgmester.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

klam fyr

Politiet efterlyser mand, der holdt kvinde fast - havde muligvis seksuelt motiv

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere