26-årig varetægtsfængslet efter skud mod tilfældige i København

En svensk kvinde blev ramt af skud ved den ene episode.

Københavns Politi måtte natten til torsdag rykke ud til to skudepisoder på Nørrebro i København.

Den første skudepisode fandt sted på Heimdalsgade, hvor der blev skudt efter en tilfældig person, der kom ud af en butik. Personen, som efter politiets overbevisning intet har at gøre med bandekonflikten, blev dog ikke ramt af skud. Offeret satte efterfølgende i løb mod Den Røde Plads med gerningsmanden i hælene.

To tilfældige ramt af skud

Københavns Politi havde en patrulje til stede i området ved Heimdalsgade, som hørte, at der blev afgivet skud. Betjentene jagtede derfor gerningsmanden til fods gennem Esromgade hen til Den Røde Plads ved Nørrebrogade, hvor han affyrede flere skud mod offeret fra butikken, som dog heller ikke bliver ramt her. 

- Her er der en svensk kvinde, der bliver ramt, og en mand, der bliver ramt af et strejfskud. Kvinden blev efterfølgende kørt på sygehuset, hvor hun straks blev opereret. Hendes tilstand er nu stabil, lyder det fra politiinspektør Poul Kjeldsen fra Københavns Politi, som påpeger, at også disse to ramte tilsyneladende er tilfældige ofre.

Det lykkes herefter politiet at standse gerningsmanden - en 26-årig mand med tilknytning til bandemiljøet omkring Blågårds Plads i København - på Krogerupgade. Under eftersættelsen af gerningsmanden affyrede politiet to advarselsskud. Den 26-årige blev efterfølgende varetægtsfængslet i 27 dage for begrundet mistanke om forsøg på manddrab efter et grundlovsforhør.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Men in black demo

Mor til to tiltalt for at opfordre til hærværk fra talerstol

Masseslagsmål

Fem personer anholdt efter masseslagsmål med knivstikkeri

IMG_1276

Bilist stak af fra uheld - nu er han fundet

kokain.jpg

Kæmpe kokainfælde i Hedehusene - firma vidste ingenting

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere