19-årig frikendt for drab nytårsnat

Anklagemyndigheden drøfter om dommen på to år og tre måneders fængslet for grov vold skal ankes.

De unge mænd kom op og skændes højlydt foran 7-Eleven i Gothersgade. Foto: Presse-fotos.dk

I samarbejde med tv2.dk

En 19-årig mand er fredag formiddag i Københavns Byret blevet frifundet for drab og drabsforsøg.

Det oplyser hans forsvarer Stefan Møller Jørgensen til TV 2.

Manden var tiltalt for drabet på den 19-årige Lorenz Matras samt drabsforsøg mod en anden person. Det skete natten til den 1.januar 2019 på Borgergade i det indre København.

Læs også 19-årig tiltalt for nytårsdrab og knivvold i København

Han var desuden tiltalt for grov vold mod to andre og våbenbesiddelse - det er han kendt skyldig i.

Den 19-årige er blevet idømt to år og tre måneders fængsel for de to tilfælde af grov vold og en advarsel om udvisning.

- Min klient er selvfølgelig glad. Men sagen er faktisk, at han også havde forventet, at han ville blive kendt uskyldig i de forhold, som han er dømt i, siger Stefan Møller Jørgensen.

Anklagemyndigheden København siger til TV 2, at man nu drøfter ankespørgsmålet.

- Vi er overraskede over resultatet af denne sag, men retten følte sig ikke overbevist om, at den tiltalte også var skyld i drabet på Lorenz Matras. Det må vel også betyde, at der nu går en drabsmand rundt?, siger anklager Christoffer Petersen.

Læs også Vidner efterlyses til knivdrab nytårsnat: Har du set denne bil?

Politiet fik anmeldelsen om voldsepisoden med den dødelige udgang klokken 04.12 nytårsmorgen.

Yderligere tre personer blev såret i slagsmålet. De er alle 20 år og blev meldt uden for livsfare.

Første bytur

Det var Lorenz Matras' første bytur i København, har hans mor fortalt til Ekstra Bladet. Hun opfordrede i slutningen af januar 2019 mulige vidner til at stå frem.

Politiet efterlyste efterfølgende vidner, der var til stede ved krydset mellem Gothersgade og Borgergade omkring klokken 4.00 nytårsnat. I den forbindelse forklarede politiet, at der var opstået højlydte uoverensstemmelser mellem to grupper unge mænd, hvilket førte til knivdrab på en 19-årig mand.

De unge mænd havde først befundet sig foran 7-Eleven i Gothersgade - de bevægede sig efterfølgende et kort stykke ind i Borgergade, hvor selve knivoverfaldet fandt sted foran en 'Restaurant Cantina'.

00:34

Video optaget i Gothersgade kort efter drabet.

Luk video

I februar 2019 oplyste politiet, at de havde anholdt fire personer fra Kokkedal-området. De blev sigtet for drab, drabsforsøg og grov vold. Der blev dog kun rejst tiltale mod den 19-årige.

Ved grundlovsforhøret nægtede den nu frikendte sig skyldig. Han har siddet varetægtsfængslet siden 7. februar 2019 - og det er kritisabelt, siger Stefan Møller Jørgensen.

- Fra forsvarets side mener vi ikke, at sagen har været behandlet korrekt fra starten af. Der har været adskillige sagsbehandlingsfejl, hvilket blandt andet har medført, at han har siddet så længe fængslet. Derfor forventer vi også, at der kommer en erstatning til min klient, siger han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik