Det største spadestik til fremtidens universitetshospital er taget: - Det er en vigtig milepæl

Regionrådsformanden tog det største spadestik til Sjællands Universitetshospital i Køge i dag.

I dag blev det største spadestik til det kommende Sjællands Universitetshospital i Køge taget.

Og det var ikke med en spade, som man normalt ser. Det var derimod med en gravko, hvor regionsrådsformanden i Region Sjælland, Heino Knudsen (S), sad ved rattet.

- Jeg er en rigtig, rigtig glad mand i dag, lød det fra Heino Knudsen umiddelbart efter spadestikket.

- Det her er en rigtig vigtig milepæl af både Sjællands universitetshospital, men også hele Region Sjællands sundhedsvæsen. Så det er en stor dag for Region Sjælland.

Største spadestik til Køges Supersygehus.

Et byggeri i etaper

Det nye sygehus bliver bygget i etaper, som en udvidelse af det eksisterende hospital.

DET STØRSTE SPADESTIK:

Og det byggeri, der blev sat i gang i dag, består af fire senge- og behandlingsbygninger og rummer blandt andet 789 enestuer og 134 undersøgelsesrum.

- Det, der er afgørende er, at vi kan ruste os til fremtiden. Det gælder jo om i sidste ende at skabe de allerbedste muligheder for vores borgere, når man har behov for hjælp, hvis man bliver syg, at man både kan hjælpe her i Køge på vores universitetshospital, men også kan sikre herfra og hjælpe ude i alle hjørner af Region Sjælland, lyder det fra Heino Knudsen.

- Det, vi gør her er, at vi skaber et hospital for fremtiden. Vi skal jo hele tiden blive bedre på forskning, så vi kan blive endnu bedre i fremtiden. Vi skal hele tiden blive bedre til at bruge den digitale udvikling og samtidig skal vi også skabe rammer, der gør, at vi kan rekruttere de dygtigste folk til sundhedsvæsnet i fremtiden. Så der er rigtig mange gode perspektiver i det her byggeri.

Byggeriet skal stå færdigt i 2024.