Nyt hørecenter skal skrue ned for ventetider på høreapparater

Et nyt hørecenter ved Sjællands Universitetshospital i Køge skal bringe ventetiderne ned for patienter, der lider af komplekse høreproblemer.

Da snoren til det nye hørecenter ved Sjællands Universitetshospital i Køge blev klippet over klokken 15.00 tirsdag, så skete det som endnu et slag i kampen mod lange ventetider på høreapparater i Region Sjælland.

- Vi har i årevis arbejdet på at få ventetiden ned - og vi har det seneste halve år halveret ventetiden ved hjælp af en række tiltag som nye aftaler med speciallægerne og ved hjælp af lokale centre. Dette nye center skal gerne få ventetiden endnu mere ned, siger Annemarie Knigge (S), der er formand for Udvalget for Sygehusenes behandlingstilbud under Region Sjælland.

Det nye center skal tage sig af de borgere, der har mere komplekse problemstillinger med deres hørelse.

quote Det er noget, der har været et bredt politisk fokus på de seneste år

Annemarie Knigge (S), formand, udvalget for sygehusenes behandlingstilbud, Region Sjælland

- Flere og flere bliver ældre, og det betyder helt naturligt, at der bliver mere behov for et høreapparat hos flere. Samtidig kommer der også flere komplekse patienter med særlige lidelser og problemstillinger. Vores tanke er, at de skal behandles her, mens patienter med mere typiske problemstillinger kan behandles lokalt. Så slipper de, der har ukomplicerede lidelser, også for at skulle køre land og rige rundt under deres behandling, siger Annemarie Knigge.

Ventetid faldet meget

Tilbage i 2018 kunne TV2 ØST fortælle, at der nu var mere end to års ventetid til et høreapparat. Nu er ventetiden nede på omkring seks måneder, oplyser Annemarie Knigge.

- Det er noget, der har været et bredt politisk fokus på de seneste år. Jeg vil sige, at området her dårligt kunne være højere prioriteret, end det er. Og det skal gerne sikre, at der både bliver bedre service og nedbragt ventetid, siger hun.

Tirsdag er der også indvielse af Center for Funktionelle Lidelser i Køge. Det er et specialiseret tilbud til patienter til lidelserne, der er kendetegnet ved kropslige symptomer, som på trods af udredning ikke kan forklares ved en specifik kropslig eller psykisk sygdom.