Lystbådehavn med sidste skridt i stor forvandling - ser nu frem til sejlsæson og fest

5.000 kubikmeter tilsandingsmateriale bliver fjernet fra Bøgeskov Havn på Stevns, hvor frivillige kræfter har betydet en stor forandring.

Fiskeri- og lystbådehavnen Bøgeskov Havn på Stevns tager nu det næste skridt i det store genopbygningsprojekt, som havnen har været igennem, siden den for halvandet år siden blev medlemsejet efter at have været lukningstruet.

Skridtet er en oprensning af havnebassinet og indsejlingsarealet ved molehovederne, så vanddybden kan blive 2,30 meter.

Det vil betyde, at langt de fleste lystfartøjer fremover kan besejle havnen.

- Økonomisk er det en stor mundfuld for havnen, men med god hjælp fra vores hidtidige hovedsponsorer, Stevns Brands Fond og Østsjællands Andelsvaskeris Fond, kan vi nu gennemføre det længe ønskede oprensningsprojekt, der er helt afgørende for havnens fortsatte eksistens, siger Palle Christensen, talsmand for Foreningen Bøgeskov Havn, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under billedet...

Palle Christensen.
Palle Christensen.
Foto: Emilie Grav - TV2 ØST

Bedre sejlrende og nyt el-system

I alt skal 5.000 kubikmeter tilsandingsmateriale fjernes fra havnen. Det vil blive dumpet i havet på en plads anført af myndighederne. 

Artiklen fortsætter under billederne...

 
 
Foto: Emilie Grav - TV2 ØST
Uddybningsfartøjet John Madsen fra Peter Madsen Rederi skal genskabe vanddybden på 2,30 meter i havnebassinet og i indsejling ved molehovederne.
Uddybningsfartøjet John Madsen fra Peter Madsen Rederi skal genskabe vanddybden på 2,30 meter i havnebassinet og i indsejling ved molehovederne.
Foto: Privatfoto

Tidligere er vestmolen blevet renoveret, ligesom der også et kommet en bedre sejlrende. Havnen har også fået et nyt el-system og nye borde-bænkesæt.

- Efter oprensningen kan vi i havnebestyrelsen med sindsro se frem til sejlsæsonen 2020. Vi glæder os til at byde fastliggere og gæstesejlere velkommen til havnen, og vi føles os godt rustet til også i år at indbyde til havnefest for alle interesserede pinselørdag 30. maj, siger Palle Christensen i pressemeddelelsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Stevns

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere