Flertal trumfer regeringen - hæver forsamlingsloft ved indendørs kulturarrangementer

Regeringen omsætter nu forslaget til en bekendtgørelse, der skal få effekt allerede fra på søndag.

Artiklen opdateres...

Formiddagens møde i Folketingets epidemiudvalg har bekræftet, at der er et flertal i Folketinget for at indføre den såkaldte superliga-model for kultur- og sportsarrangementer.

Det er de blå partier samt Radikale Venstre, der vil tillade 1.500 personer - fordelt i tre sektioner med 500 - ved indendørs kulturarrangementer.

Regeringen følger derfor flertallet og går videre med at omsætte forslaget til en bekendtgørelse, der skal få effekt allerede fra på søndag, 16. januar.

Det siger Socialdemokratiets kulturordfører Kasper Sand Kjær til TV 2.

- Det er klart, at når der er et flertal i Folketingets epidemiudvalg, så retter vi os selvfølgelig efter det . Derfor arbejder vi også på, at den her sektionering, det man kalder superliga-modellen - det kan træde i kraft fra på søndag, siger han.

- Det er jeg sådan set også ret tryg ved, at vores kulturliv, vores sportsklubber og vores idrætsliv derude også kan håndtere.

Går længere end anbefalingen

Dermed bliver forsamlingsloftet for indendørs kulturarrangementer hævet betragteligt mere, end regeringen har lagt op til.

Regeringen lagde op til et loft på 500 personer ved indendørs kulturarrangementer indført gældende fra 16. januar.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) blev på onsdagens pressemøde foreholdt, at der i Folketinget er flertal for at hæve loftet yderligere. Hertil svarede han, at man skal passe på med at gå for langt væk fra epidemikommissionens indstillinger.

Samme tone lød fra Enhedslistens sundhedsordfører, Peder Hvelplund. Han har fuld forståelse for, at der er et udbredt ønske om at lempe coronarestriktionerne. Men det er ikke nok til, at man bør gå imod Epidemikommissionens indstilling, mener han.

- Det er ærgerligt, at man begynder at gå på kompromis med sundhedsfagligheden, og politisk at begynde at opfinde sine egne løsninger, sagde han.

S er tryg ved ændringen

Regeringen retter sig selvfølgelig efter flertallet, siger Socialdemokratiets ordfører, Kasper Sand Kjær, selvom han hellere havde set, at epidemikommissionens anbefalinger blev fulgt, eller at man endte med at lægge sig tæt op ad dem.

- Men jeg synes, det er vigtigt at sige, at jeg tror stadig, man kan trygt kan tage af sted til håndbold eller til koncert eller til teater og ud at nyde vores kulturliv. Det er jo en kendt model, som kulturlivet og sportsklubber har brugt før. Derfor ved jeg også godt, at de kan håndtere det derude, og det er jeg meget tryg ved, siger han.

Så du mener ikke, det er uansvarligt på nogen måde?

- Nej. Der er selvfølgelig en risiko i det. Det er jo derfor, epidemikommissionen ikke har anbefalet det. Men det er en kendt model for vores kulturliv og vores sportsklubber, så derfor tror jeg også, de sagtens kan håndtere det på en forsvarlig måde, så man trygt kan tage afsted.

Tilfredshed i oppositionen

Venstres kulturordfører, Jan E. Jørgensen, er vældig tilfreds med, at regeringen har lyttet til flertallet og hævet forsamlingsloftet i kulturlivet.

- Jeg er meget tilfreds, men det vigtigste er, at kulturlivet er tilfreds. For det, som regeringen lagde op til, kunne ikke bruges til noget som helst, siger han.

Når der åbnes op for at lukke 1.500 mennesker ind til kultur- og sportsarrangementer, bliver det i tre sektioner à 500 personer. Hver sektion skal have egen indgang, egne toiletforhold og barfaciliteter.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik