Michelin: Geranium har fået tre stjerner

Restauranten Geranium, med stjernekokkene Rasmus Kofoed og Søren Ledet, er Danmarks første trestjernede Michelin-restaurant

Det er en historisk dag for dansk gastronomi.

For første gang nogensinde er en dansk restaurant blevet belønnet med hele tre prestigefyldte Michelin-stjerner.

Den københavnske restaurant Geranium har fået den tredje stjerne ved uddelingen af Michelin-stjerner på et pressemøde på Hotel D'Angleterre.

Det er den danske kok Rasmus Kofoed, som står bag restauranten. Han vandt i 2011 guld ved de uofficielle verdensmesterskaber i kokkekunst ved Bocuse d'Or i Lyon.

- Michelin har i dag rykket Danmark yderligere op ad rangstigen i den gastronomiske superliga. Geranium har fortjent en tredje stjerne gennem flere år, og det glæder os, at de nu endelig er blevet belønnet for deres hårde arbejde. Dansk gastronomi har længe været inde i en enorm udvikling, men vi har manglet en restaurant med Michelins fornemmeste anerkendelse. Det har vi nu, siger HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard.

Også hos Dansk Erhverv jubler man over det mange stjerner.

- Stjernerne cementerer gastronomi som dansk styrkeposition inden for turisme, og det er glædeligt, at omverdenen nu også har fået øje på, at der findes mange store madoplevelser i hele Danmark. Det her gavner turismen og væksten, så der er mange gode grunde til at være glad for dagens mange stjerner,” siger Susanne Nordenbæk, Fagchef for turisme og oplevelsesøkonomi.