Skolestart: Her trives eleverne bedst - og værst

Der er stor forskel på, hvor godt eleverne trives rundt om på hovedstadsområdets skoler. Se hvordan det står til i din kommune her.

En god folkeskoletid kan være afgørende for indlæring og udvikling af børn. Men der er store forskelle på, hvor godt børnene trives rundt om på skolerne i hovedstadsområdet. Det viser tal fra Cepos, som Berlingske har fået indsigt i. 

For de fleste elever i Hørsholm Kommune er det rigtig rart at stå op om morgenen og komme i skole. Kommunen er nemlig den bedste på landsplan, når det kommer til elevernes trivsel, skarpt efterfulgt af Fredensborg, Lyngby-Taarbæk og Gentofte kommuner, der også sniger sig ind i top ti. 

I den anden ende af skalaen ligger Lejre, Glostrup, Tårnby og Halsnæs kommuner. Mens Lejre, Glostrup og Tårnby lige akkurat sniger sig ind blandt de ti bundkommuner, så er Halsnæs den kommune, der er syvende dårligst på landsplan, når det kommer til elevernes trivsel. 

Elevernes trivselsværdi er opgjort i procent. Landsgennemsnittet lyder på 32,9. Se hvordan det står til i din kommune her:

Sådan er trivselsværdien for eleverne på skolerne i hovedstadsområdet:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

online SFO i Solrød

playTrods nedlukning kan børn i Solrød komme i SFO: Mødes via onlineplatform

Pernille Rosenkrantz-Theil

Regeringen udvider nødpasning for de yngste elever

Katrinedals Skole i København

Opråb fra skolelærer i København: Udskyd skolestart til 11. januar

tomme skoler

Kommune udskyder fysisk skolestart: Ingen skole før 11. januar

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere