Trafikchef hylder ansatte i lufthavnen juleaften

I Københavns Lufthavn besøger trafikchefen Dan Meincke hvert år sine medarbejdere juleaften, for at fortælle dem hvor vigtige de er.

Dan Meincke har de sidste 30 år, købt lækkert slik ind til sine medarbejdere, der arbejder i juledagene. Det skaber glæde og god stemning. Foto: Karoline Daae - TV 2 Lorry

At arbejde juleaften lyder helt absurd for mange. 

Men desværre forholder det sig sådan, at rigtig mange er nødsaget til at 'tage en for holdet', så samfundet kan fungere, mens resten hygger med flæskesteg med familien. 

Dem har TV 2 Lorry igen valgt at hylde i år, og heldigvis bliver de også hyldet af deres egen arbejdsplads. 

Dan Meincke har arbejdet som trafikchef i Københavns Lufthavn i 36 år, og han har efterhånden fået indført mange hyggelige juletraditioner på kontoret. 

Læs også Jul i S-toget: Tim pynter op i sin vogn

02:37

I kontrolrummet bliver der hvert år pyntet op med to juletræer i hver side, som kan ses når flyene lander eller letter.  Foto: Karoline Daae - TV 2 Lorry

Luk video

Juleslik til personalet

I Københavns Lufthavn står flytrafikken aldrig helt stille. Heller ikke juleaften.

Men juleaften er ikke en stor rejsedag. Faktisk er det en af årets mindste. 

- Vi regner med 27.100 rejsende igennem terminalerne den 24. december. I gennemsnit er der knap 83.000 dagligt, og på årets travleste dag var der lige omkring 110.000, skriver Lars Lemche, senior kommunikationsrådgiver i Københavns Lufthavn, til TV 2 Lorry.  

På trods af at juleaften er en af årets mindste rejsedage, er der stadig omkring 180 mennesker på arbejde i CPH lufthavn, der er under ledelse af Dan Meincke. 

Hvis man tager alle butikkerne og lufthavnen samlet set, er der omkring 1000 mennesker på arbejde juleaften.

Jeg har altid tænkt, at når de kunne gå på arbejde, så kunne jeg også gå ud og vise mig som det mindste.

- Dan Meincke, trafikchef i Københavns Lufthavn

Dan Meincke mente, at de kollegaer, der fik juletjansen, fortjente at få en personlig og speciel tak, når de nu var væk fra deres familier og venner i julen. 

- Det begyndte for mere end 30 år siden med, at jeg startede med at gå rundt til mit mandskab, der var på arbejde juleaften og nytårsaften, og fortalte dem, hvor vigtigt det var, at de er her, og at jeg var glad for det, siger han. 

Han køber slik og julegodter ind til sit mandskab i lufthavnens mange butikker, og samler dem så i 24 røde juleposer. 

Omkring 180 mennesker er på arbejde juleaften i Københavns lufthavn, for at betjene de mange rejsende.  Foto: Karoline Daae - TV 2 Lorry

Læs også Jul på fødegangen: På Herlev er der nissehuer til de nyfødte

På selve juledagen går han så rundt til de forskellige vagtstuer og ønsker glædelig jul, mens han deler slikket ud. 

- Når man har været i lufthavnen i så mange år, som jeg har været, kender man en masse mennesker og snakker med dem om, hvordan det går med familien og sådan nogle ting.

- Det er bare en del af én. Det vedrører mig, hvordan det går med dem, og det vedrører også dem, hvordan det går med mig, siger han. 

Dan Meincke bruger fire til fem timer på at køre rundt i lufthavnen og sørge for, at alt hans personale føler sig værdsat for det store arbejde, de udfører specielt i juletiden.  

Vi vil gerne have, at alle dem, der går herude og arbejder juleaften, mærker, at vi er opmærksomme på, at de er her.

- Dan Meincke, trafikchef i Københavns Lufthavn

Julen er en vigtig højtid for lufthavnen

Juleaften er en tid at bruge med familie og venner. Derfor er det også naturligt, at nogle er nødt til at flyve til deres ønskede destination. 

For lufthavnens mange afdelinger betyder julen meget på forskellige måder.

I kontrolrummet er der f.eks. pyntet op med juletræer i begge sider, som piloterne kan se fra flyet.

- Heroppe har vi særlig opmærksomhed på, hvor vigtig juleaften er. At vi får alle vores kunder hjem til deres familie og holde jul, og at vi får alle vores kunder godt afsted, siger Dan Meincke. 

Ude ved landingsbanerne er der også opstillet et stort juletræ, som skal byde glædelig jul til alle de passagerer, der forlader eller ankommer til Københavns Lufthavn. 

- Når flyet lander, så kan alle passagererne se vores juletræ med lys i. Og så ved de, at julen er kommet til Danmark. Og at vi er i julestemning, siger Dan Meincke.

Det er vigtigt for Dan Meincke at passagererne kan se at der er god julestemning i Danmark når flyene lander eller letter.  Foto: Karoline Daae - TV 2 Lorry

Cargoflyene arbejder også på højtryk, mens de prøver at håndtere de mange julegaver der bliver fløjet ind fra udlandet.

- Det skal vi også kunne håndtere, så alle julegaverne er klar til juleaften, siger Dan Meincke. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik