Beredskab forbereder sig på at hindre oversvømmelse

Prognose siger vandstigning på 1,4 meter i Roskilde Fjord og Isefjorden den 27. december.

Hos Østsjællands Beredskab har direktøren lige nu andet at tænke på end juleaften.

Udsigten til, at vandstanden i Roskilde Fjord og Isefjorden muligvis stiger 1,4 meter den 27. december, har fået beredskabet op i et andet gear. 

Allerede i morgen ventes vandet at stige omkring en meter. En følge af de forventede vindstød af stormstyrke ved den jydske vestkyst.

Men den 27. december ser det altså lige nu ud til at vandstanden vil stige endnu mere i Roskilde Fjord og Isefjorden. Fordi nu ser også Hovedstadsområdet ud til at blive ramt af voldsom blæst - nemlig 2. juledag.

Om natten varsler DMI ligefrem vindstød af orkanstyrke i Kattegat. 

Det kan give pres på fjordene. 

Prognosen lyder på en vandstandsstigning på 1,4-1,7 meter oplyser beredskabsdirektør Lars Robetje fra Østsjællands Beredskab.  

Men det er endnu usikkert, og derfor venter beredskabet lidt endnu med at lægge sandsække ud. Lige nu er det de strategiske planer, der bliver lagt.

- Vi trækker den dog ikke længere end til i morgen. For vi skal bruge halvanden til to dage på at bygge de barrierer op, fortæller Lars Robetje til TV 2 Lorry.

quote  Vi trækker den dog ikke længere end til i morgen. For vi skal bruge halvanden til to dage på at bygge de barrierer op.

Lars Robetje, direktør, Østsjællands Beredskab

Ved stormen Egon sidste år involverede et lignende arbejde 150 mand.

- Så det er en større opgave, lyder det fra Beredsskabsdirektøren.

Roskilde Kommune er informeret. Og Østsjællands Beredskab vil løbende orientere de berørte borgere om, hvad der kommer til at ske.