Roskilde vil sikre Jyllinge Nordmark mod skybrud

En ny rapport fra Roskilde Forsyning anbefaler at området ikke bare får fælles regnvandshåndtering, men at det yderligt skybrudssikres.

22 veje i Jyllinge Nordmark vil have mest gavn af at få etableret fælles regnvandshåndtering.

En ny rapport fra Roskilde Forsyning konkluderer, at der er seks forskellige udfordringer med regnvandet i området - lige fra vand, der løber ned fra højereliggende grunde eller ind via Værebro Å, til højtliggende grundejere, hvis faskiner ikke kan komme af med vandet, fordi de er lagt i lerholdig jord.

I rapporten anbefaler forsyningen, at der skal skybrudssikres, hvilket er en standard højere end Roskilde Forsynings serviceniveau.

Det niveau forsyningen nu skal leve op til i de separatkloakerede områder, accepteres det, at der står regnvand på terræn - fx i folks haver - hvert femte år.

Hvis standarden hæves til skybrudssikring, betyder det samtidig, at finansieringen skal skaffes i samarbejde mellem borgere og Roskilde Forsyning.

- For at nå skybrudssikring vil løsningerne ofte være baseret på overfladeafstrømning og vil derfor præge vejene og eventuelt forhaver eller baghaver. Derfor er det helt afgørende at finde de løsninger, som grundejerne foretrækker, og som måske endda kan skabe merværdi for grundejerne, siger projektingeniør Signe Nielsen fra Roskilde Forsyning til Dagbladet Roskilde.

Hun står bag rapporten, som er et indspil til Roskilde Kommune, som nu skal udarbejde et spildevandstillæg for Jyllinge Nordmark i efteråret.

På mange af de veje, som ikke skal have fælles regnvandshåndtering, skal der arbejdes individuelle løsninger.

Signe Nielsen forventer, at det første arbejde med at ændre på regnvandshåndteringen kommer til at finde sted i løbet af 2016.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere