Sommertip


Byg et par stylter eller lav en gammel skjorte om til en nederdel. Her finder du en perlerække af sommertips til sjove og brugbare aktiviteter ude i sommerlandet.

Lisa Grue


Mød illustrator og designer Lisa Grue. Hun har en stor mængde kreativitet og fantasi, som hun bruger til at skabe en lang række forskellige designprodukter i sin egen unikke stil. Samtidig er hun god til at lære fra sig og kan derfor vise dig, hvordan du som nybegynder på helt enkel vis kan kaste dig ud i nye, flotte designprojekter.

02:37

Plantefarver


Farv dit tøj med plantefarver

Lisa Grue viser dig, hvordan du kan bruge naturens farver - avokado, sorte bønner eller brændenælder - hvis du har lyst til at peppe dit sengetøj eller tøj op til sommeren.

03:19

"Broderi behøver ikke at være stift og kedeligt"


Broderi

At brodere behøver hverken at være stift, kedeligt eller vanskeligt. Her får du inspiration til utraditionelle og sjove broderier, og instruktion i forskellige broderiteknikker.

03:17

Linoliumstryk

Linoleumstryk

Mangler du noget nyt til væggene eller en lille gave? Lisa Grue viser, hvordan du kan lave dit eget linoleumstryk. Selve trykprocessen er forholdsvis enkel, så man også som nybegynder kan være med.


Nicolai Holm


Eksperimenter

Mød Nicolai Holm fra Experimentariet. Nicolai viser, hvordan du kan foretage opfindsomme og spændende eksperimenter derhjemme. Det er vidt forskellige forsøg, men fælles for dem er, at de er enkle at gennemføre og samtidig giver sjove resultater.

03:32

Brug rødkål til at måle syre og baser i hjemmet


Hvor surt er ?

Find din indre kemiker frem! Nicolai Holm viser, hvordan du kan bruge et rødkål til at måle surheden i forskellige ting fra hjemmet. Forsøget er forholdsvist enkelt og det kræver intet specialudstyr at måle syre og base.

03:20

Lær, hvordan du laver firkantede sæbebobler


Firkantede sæbebobler

Synes du også, det er kedeligt, at sæbebobler altid bliver runde? Lær at lave firkantede sæbebobler. Det er faktisk ganske enkelt, og du bliver hurtigt klar til at overraske dine omgivelser med anderledes sæbebobler.

03:32

Elefantens tandpasta


Elefantens tandpasta

Har du lyst til at kaste dig over et vildt kemiforsøg her i sommer? Så prøv "elefantens tandpasta". Med få ingredienser kan du kan starte en flot kemisk tandpasta-lignende skumproces. Men husk sikkerhedsbriller og handsker!Jacob Jørgsholm


Udendørsmad

Mød ejeren af restauranten Feed Bistro, YouTube-kokken Jacob Jørgsholm. Han tager sit madunivers udendørs i forældrenes have og giver inspiration til, hvordan grillen kan bruges i løbet af sommeren. Jacob har en stor passion for madlavning og er god til at give alt fra hverdagsmad til festmåltider sit eget twist, så det får ny energi. Han deler gerne sin madglæde, sine opskrifter og erfaringer.

03:02

Den perfekte grillburger over bål

Den perfekte grillburger over bål

Lav den perfekte sommerburger på grillen! Kokken Jacob Jørgsholm viser dig, hvordan du giver den klassiske bruger et grill-twist.

03:10

Grillede foreller

Grillede foreller

Grill sommerfisk! Vælg f.eks. forel eller dorade - eller spørg din fiskemand til råds. Tilpas retten til din smag med ingredienser efter eget valg, så længe retten indeholder både salt og syre.

03:22

Salat på grill

Salat på grill?

Du kan sagtens grille, selvom der står salat på menuen. Her tilberedes den lækre sydfranske sommersalat, Salade Nicoise udenfor. Se hvordan du bedst griller tunen og hvordan salaten anrettes perfekt.Thor Hjarsen


Naturidéer

Sommeren er det perfekte tidspunkt til at opleve den danske natur. Mød biolog Thor Hjarsen og få en lang række gode ideer til, hvad du kan opleve. Som biolog i Verdensnaturfonden har han en stor viden og interesse for vildt dyre- og planteliv. Her fortæller han både om oplevelser i naturen og om, hvordan du kan engagere dig i at styrke den vilde natur.

03:30

Fuglelyde

Lyt til fuglene

Sætter du pris på at stå tidligt op og nyde de friske sommermorgener, er det oplagt at tage ud og lytte til fugle. Thor Hjarsen deler interessen med kokken Nikolaj Kirk og her får du deres erfaringer med, hvordan du bedst oplever fuglene.

03:27

Gå på opdagelse efter sommerfugle i smukke naturområder

Sommerfugle

At lede efter sommerfugle er en ideel måde at komme ud at opleve naturen på. Du får her råd til, hvor der er størst mulighed for at finde sommerfuglene, som er truede. Her er også tips til, hvordan du i egen have skaber et godt levested for dem.

03:28

Sådan får du et vildt og nyt dyre- og planteliv i haven

Vilde haver

Har du en have, er det oplagt at gøre den mere vild. Thor Hjarsen har en lang række ideer og anbefalinger til at få et helt nyt dyre- og planteliv i haven med guldsmede, sommerfugle og flagermus.Anne Sørensen


Upcycling

Upcycling giver dig mulighed for at give nyt liv til gamle ting, man har liggende derhjemme, og det har den bæredygtige designer Anne Sørensen utallige ideer til. Hun driver sammen med sin søster virksomheden PLYSSKY, der laver naturvenlige hverdagsprodukter. Hun deler gerne ud af sine tips til upcycling derhjemme.

02:26

Sådan laver du dine egne genanvendelige vatrondeller

Genanvendelig rondel

Upcycling er et alternativ til éngangsprodukter. Anne Sørensen laver her genanvendelige makeup-rondeller. Bruger man ikke makeup er der andre upcycling-muligheder, hvor samme teknik kan bruges. Hvad med en karklud skabt af genbrug?

03:29

Sådan laver du en gammel skjorte om til en nederdel

Upcycle tøj

Tøj er en sikker klassiker, når man taler om upcycling. Anne Sørensen viser, hvordan du kan omdanne en gammel skjorte til en ny nederdel. Det er et enkelt og godt sommerprojekt for en nybegynder.

02:37

Giv nyt liv til dit gamle tøj med strygestof

Strygestof

Strygestof giver en lang række muligheder for at vække nyt liv i det gamle tøj. Og et er en smart måde at dække ærgerlige pletter på. Strygestof er et perfekt upcyclingsprojekt til en ny sommergarderobe.Dieter Toftkjær

Byg-selv

Sommeren byder på en god mulighed for at kaste sig ud i nogle byg-selv-projekter. Har du brug for inspiration, så se med her. Naturvejleder for Det Danske Spejderkorps, Dieter Toftkjær har her en lang række ideer til sjove byggeprojekter. De er overkommelige for nybegyndere og kan gøre sommeren og naturoplevelserne mere særlige.

03:28

Havespil

Byg et par stylter

Har du tid og lyst til at forsøge dig med håndværk her i sommer, vil det være oplagt at bygge stylter. Naturvejleder Dieter Toftkjær viser dig hvordan. Det er et godt byggeprojekt at kaste sig ud i, - også hvis du er ny med værktøjet.

03:28

Byg din egen rygeovn af en kagedåse til fisketuren

Rygeovn

Skal du på fisketur i løbet af sommerferien, er det rart at kunne ryge fisken selv. Se hvordan du kan bygge din egen rygeovn ud af en kagedåse! Det er et hurtigt byg-selv projekt, hvis du ønsker at komme ud i naturen og lave et lækkert røget måltid.

02:52

Bivuak

Bivuak

Ønsker du at bruge sommeren på at komme ud i naturen, har naturvejleder Dieter Toftkjær et godt forslag til et byg-selv-projekt: En simpel, men dejlig bivuak, der er perfekt til en overnatning i naturen eller haven.