15-årig varetægtsfængslet efter to gaderøverier og overfald

I selskab med en 18-årig begik en dreng på 15 år to overfald og røverier inden for få minutter natten til lørdag. Blot seks dage tidligere var han dømt for vold.

Midt- og Vestsjællands Politi har anholdt og sigtet en 15-årig og en 18-årig for overfald og røverier fredag nat. Den 15-årige er varetægtsfængslet. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

En 15-årig dreng fra Køge er blevet varetægtsfængslet ved Retten i Roskilde, efter han natten til lørdag blev anholdt og sigtet for at stå bag to overfald og røverier mod tilfældige personer i Solrød Strand.

Den unge dreng er sigtet for med få minutters mellemrum først at have overfaldet en 17-årig dreng og frarøvet ham en taske og herefter en 58-årig mand, som fik stjålet sine hævekort, sit sygesikringsbevis samt husnøgle.

Overfaldene og røverierne skal han have udført med hjælp fra en 18-årig ven fra Herfølge, som også er sigtet i sagen.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i sin døgnrapport fra weekenden.

Overfaldene og røverierne skete ved Maglekæret og Jersie Strandvej i Solrød Strand omkring klokken 02 natten til lørdag.

Læs også Bil i brand på benzintank efter biljagt - to personer er løbet fra stedet

Overfaldt tilfældige med slag i ansigtet

Den første anmeldelse fik politiet klokken 02.01, da en ung mand meldte, at hans 17-årige ven var blevet overfaldt af to mænd på Jersie Strandvej.

Ifølge anmeldelsen kom den 17-årige gående langs vejen i retning mod Køge. Han var i selskab med nogle andre venner, som dog gik nogle hundrede meter foran den 17-årige.

De to gerningsmænd dukkede pludselig op og gik direkte hen til den 17-årige med det, politiet kalder truende attitude. Herefter blev den 17-årige slået i hovedet og frarøvet tasken, hvorefter de to gerningsmænd flygtede fra stedet.

Ikke længe efter fik politiet en anmeldelse fra en 58-årig mand, der var blevet overfaldet omkring klokken 01.55 i gangtunnellen ved Maglekæret – ligeledes af to unge mænd.

Her var den 58-årige blevet slået i ansigtet, så han var faldet om. Efterfølgende opdagede han, at han var blevet frarøvet sine hævekort, sit sygesikringsbevis samt husnøgler. 

Artiklen fortsætter efter billedet...

Det ene overfald skete ud for Dansk Kennel Klub på Jersie Strandvej. Foto: Google maps

Da politiet rykkede ud med hundepatruljer fik de fat i de to unge voldsmænd, der gemte sig på Birkevænget.

Begge passede på beskrivelsen fra anmeldelserne, mens den ene røver bar den dametaske, som passede på beskrivelsen af den taske som blev frarøvet. Ligeledes fandt politiet den 58-åriges kort og nøgler på den 15-årige unge mand.

Læs også Trafikuheld spærrer delvist kryds i København

15-årig dømt for vold få dage forinden

De to unge mænd blev anholdt og sigtet for røverierne. Herefter blev de kørt på politistationen til afhøring. Den 15-åriges værger og de sociale myndigheder blev orienteret om sagen.

Lørdag morgen vurderede politiets jurister sagen, og det blev besluttet at fremstille den 15-årige unge mand i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. Ud fra sagens oplysninger fremstod det, at den 15-årige var ophavsmand til de røveriske overfald.

Det var ikke den 15-åriges første møde med ordensmagten. Blot seks dage tidligere var han blevet idømt en betinget dom for vold med henvisning til ungdomskriminalitetsnævnet.

Den 18-årige mand blev løsladt, men er fortsat sigtet i sagen. Retten i Roskilde besluttede at varetægtsfængsle den 15-årige frem til 30. januar 2020.

De to ofre slap begge for alvorlige skader i forbindelse med overfaldene, men blev begge tilset på skadestuen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik