Mens kuglerne flyver: Hvornår kommer bandepakken, Pind?

Justitsminister Søren Pind har i over et barslet på en bandepakke, der kan genskabe trygheden på gaden i hovedstadsområdet.

30-årig mand skuddrabt på Østerbro. 32-årig mand ramt af skud i Hvidovre. Skud affyret fra bil i Farum.  

Visitationszoner i Farum, Ishøj, Hvidovre, Taastrup og Københavns nordvestkvarter.

Der tegner sig et grelt billede af hovedstadsområdet netop, og presset vokser på justitsminister Søren Pind, Venstre, der i over et år har barslet på en plan, der kan genskabe trygheden på gaden.

I regeringsgrundlaget lovede regeringen således en ny bandepakke, og retsordfører for Dansk Folkeparti, Peter Kofod Poulsen, er blandt dem, der er trætte af at vente. 

- Jeg synes, det er stærkt utilfredsstillende, at man har ventet så længe på at få de input, der skal til, for at man kan skrue en stærkere strategi sammen på det her område, siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, til TV 2 Lorry. 

Dansk Folkeparti vil nu indkalde Folketinget til forespørgselsdebat for at få skred i arbejdet med den nye bandepakke.

Mens det politiske pres vokser, melder politiet om et presset mandskab, der mangler ressourcer til at håndtere de mange opgaver.

- Her og nu er vi nødt til at prioritere de her sindssyge skyderier, der foregår i det storkøbenhavnske område, siger formand for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Men så er vi nødt til at nedprioritere noget andet. Man kan kun være et sted ad gangen. Det betyder desværre, at der er nogle borgere, som har en forventning om, at politiet kommer frem, som vi er nødt til at skuffe. 

Politiforbundet påpeger blandt andet, at det er en udfordring, at så mange betjente fra hovedstaden nu skal bevogte den dansk tyske grænse.

Mandag kan justitminister Søren Pind ikke oplyse, hvornår bandepakken er på plads, men i en mail til TV 2 Lorry skriver han:

'Der skal slås hårdt ned på rockere og bander i alle afskygninger, og regeringen kommer til at tage fat på arbejdet med en ny rocker- og bandepakke snarest'. 

Mange borgere i hovedstadsområdet venter nok i spænding. 

Her kan du se mandagens nyhedsindslag om de mange skudepisoder i hovedstadsområdet.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Eurojackpot

Lottovinder fik besked om gigantgevinst i bilen

penge.jpg

Heldig kartoffel får fyldt tegnebogen: Vandt 310.785.127 kroner

Line Baun Danielsen

Nul erstatning i Se & Hør-sag: - Jeg har skyldt mig selv og mine børn at gå hele vejen

TV 2

Sygeplejerske om omstridt formulering: Jeg føler mig stødt som sygeplejerske, muslim, og kollega

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere