Tidslinje: Nattens begivenheder efter Christiana-skuddene

Klik rundt i billedet herunder og få et overblik i de dramatiske aften, natte og morgentimer med tre sårede ofre og en såret gerningsmand

For beboere i og omkring Christiania, på Christianshavn og i Kastrup var de sene aftentimer og den efterfølgende nat natten en af de usædvanlige. To betjente er blevet skudt - det samme er en civil borger - og gerningsmanden, der selv endte med at blive hårdt såret efter endnu en konfrontation.

I grafikken herunder kan du følge med i nattens begivenheder.

 

 

Forløbet startede allerede onsdag aften. Politiets særlige Task Force Pusherstreet har i en tid haft en 25-årig mand under overvågning. Han var mistænkt for at hente penge fra hashomsætning i Pusherstreet, inden han placerede dem et hemmeligt sted.

Omkring klokken 23 kom han cyklende inde på Christiania, da betjentene vælger at slå til. De råbte "Politi" - og så reagerede den 25-årige aldeles uventet. Han trak en pistol og gav sig til at skyde.  En betjent blev ramt i hovedet og er hårdt såret. En anden betjent i benet og en tredje person - en civil borger - blev ramt i låret. Herefter stak gerningsmanden af.

Den uventede nedskydning førte til en gigantisk politijagt. Dels på Christiania og dels i området omkring Fristaden - men også andre steder.

Kort efter klokken 05.30  offentligjorde politiet et billede af dem mistænkte skudmand - og godt en time senere - klokken 06.45 var han lokaliseret til en adresse i Vinkelhusene i Kastrup.

Da politiet trængte ind, opstod der en ny skudveksling. Den mistænkte blev ramt og hårdt såret kørt til Rigshospitalet.

Klokken 14 startede grundlovsforhøret (in absentia) over den 25-årige mand, som er sigtet for tre drabsforsøg og organiseret hashhandel.

Dagen igennem har politi og politikere efterlyst reaktioner fra beboerne på Christiania. De har reageret  ved at indkalde til fællesmøde, som starter klokken 20.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Politi retten i glostrup 112

29-årig dømt for vandvidskørsel: Spøgelsesbilist flygtede fra politiet på motorvej

skat2

To mænd fandt nedgravet 'sølvskat' i skov ved Roskilde: Politiet efterlyser ejeren

Men in black demo

Mor til to tiltalt for at opfordre til hærværk fra talerstol

Mand fundet livsløs i Roskilde Havn

Livløs mand reddet op af havn

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere