Øresund: Pendlere kræver million-erstatning

Svenske Øresundspendlere er blevet ramt på privatøkonomien af ID-kontrollen. Nu vil de have pengene tilbage

Hit med pengene!

Flere hundrede svenske Øresunds-pendlere har rejst et erstatningskrav på i alt 25 millioner kroner over for den svenske stat. De har tabt penge på den tidskrævende ID-kontrol på turen mellem Danmark og Sverige. Både i form af egentligt løntab, når de har været tvunget til at sige deres danske job op - og i form af øgede udgifter på for eksempel transport - nogle har været nødt til at købe bil.

-Tiden er inde. Nu har vi samlet alle kravene sammen og indhentet samtlige fuldmagter, siger Per Tryding fra det sydsvenske industri- og handelskammer i Malmø til Sydsvenska Dagbladet.

 

Det er samlet 565 pendlere, der er gået sammen om kravet over for den svenske stat, og anmodningen om erstatning bliver i morgen formiddag givet videre til Sveriges justitskansler, Anna Skarhed.

 

Eva Joensuu er en af dem, der har droppet sit job i København. Hun arbejdede på et rejsebureau, men pendlerlivet blev for meget med den øgede kontrol.

 -Jeg håber, at det her leder til en anerkendelse af os pendlere. Det er en beslutning, der blev taget natten over og har påvirket os utrolig meget, siger hun til Sydsvenskan.

    

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

nybyggeri sluseholmen

Flere og flere københavnske boliger er uden bopælspligt

Genåbning i Køge mandag d. 1. marts

Rød løber, blomster og tårer: Sådan foregik genåbningsfest i Køge

skibe københavn

Med Lynetteholm følger en farlig indsejling for store skibe og fritidssejlere

def_thumb,50_percent

playGodhavnsdreng vil donere sine erstatningspenge: - Det er penge til børnene

Skåne

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere