Håndspritsbeholdere skal på genbrugsstationen, påminder kommune

Mange er nok ikke klar over, hvor vigtigt det er, at man smider sine håndspritsbeholdere ud de rigtige steder.

Vores hænder bliver sprittet som aldrig før.

Men det er nok de færreste, der er klar over, at emballager, der har indeholdt håndsprit, er farligt affald, og derfor skal frasorteres almindeligt affald.

Det skyldes, at de fleste produkter til desinfektion af hænder eller overflader indeholder brandfarlige stoffer for eksempel ethanol eller isopropanol.

Det er Rudersdal Kommune, som i en pressemeddelelse, har valgt at påminde deres borgere om, at man ikke slipper for at tage en tur på affaldspladsen, når man skal skille sig af med sin brugte håndspritsbeholdere.

Maria Cathrine Nielsen, miljøchef i Rudersdal kommune, mener, at der er en klar årsag til at oplyse borgerne om det.

- Vi havde en skoletandlæge, som henvendte sig, og spurgte, hvor hun skulle smide sine brugte emballager ud, og så tænkte vi, at vi må hellere komme ud med den information til alle borgene, forklarer Maria Cathrine Nielsen.

Emballagen er typisk mærket med faresymbolet, der betyder brandfarlig. Farligt affald dækker over stort set alt affald, der er skadeligt for miljøet og mennesker.

Derfor er det vigtigt at affaldet også behandles og varetages på en bestemt måde.

- Hvis jeg nu var almindelig borger, ville jeg jo nok ikke vide, at jeg skulle frasortere det spritflaskerne, forklarer Maria Cathrine Nielsen.