Filippinsk kvinde anholdt: Stod bag online shows med børn bestilt i Nærum

En kvinde fra Filippinerne er blevet anholdt i en uhyggelig sag, der startede i Nærum.

Arkivfoto. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Tidligere på året blev en 63-årig mand fra Nærum idømt fire år og seks måneders fængsel for at have bestilt og betalt for onlineshows med seksuel udnyttelse af børn i Fillipinerne.

Nu har Nordsjællands Politi i samarbejde med Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center NC3 og filippinsk politi anholdt en kvinde i Fillipinerne, der mistænkes for at være facilitator bag de online shows, hvor mindreårige børn er blevet seksuelt misbrugt.

Læs også 27-årig tiltalt for seriemord - brugte ofres penge på biografbilletter

Kvindens to børn, en dreng på 7-8 år og en pige på 10-11 år, der også blev seksuelt misbrugt, er blevet tvangsfjernet. Et spædbarn er blevet givet videre til et nært familiemedlem.

- Sagen var jo sådan set afsluttet med Østre Landsrets dom, men på baggrund af de mange oplysninger, som vi havde fundet under efterforskningen, besluttede vi at udarbejde et oplæg, der via NC3 og nordiske politi- og toldmyndigheders forbindelsesofficer blev videregivet til filippinsk politi, fortæller vicepolitiinspektør John Dyhrberg Christensen, Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Sagen mod den filippinske kvinde efterforskes nu videre af det filippinske politi.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik