Rotter bryder ind i biler i kulden: Sådan undgår du rottebesøg

Rotter bryder ind i biler i kulden og gnaver ledninger over. Vi har samlet fire tips til, hvordan du kan undgå uventet besøg fra gnaverne.

03:07

Det er hunde-koldt udenfor, og vi gør alle sammen det bedste vi kan for at holde varmen. Også rotterne - der nu har taget endnu et skridt lidt for tæt på.

Foto: Linda Kastrup - Ritzau Scanpix & TV 2 Lorry

1 af 2

Siden kulden begyndte at fryse Danmark til is for 14 dage siden, har Nordsjælland Automekanik haft fire biler inde, der er ødelagt af rotte-angreb.

Rotten har været inde og gnave i sæderne og i ledningerne, den har tisset og lavet afføring i hele bilen. 

Sharam Hatam, værkstedschef ved Nordsjælland Automekanik

Det iskolde vejr får rotterne til at gnave sig ind i bilerne og tykke i bilkabler og skide på sæderne.

Nordsjælland Automekanik er ikke alene om at se rotte-invaderede biler. Værkstedsportalen, autobutler.dk, har haft kontakt til 302 værksteder rundt om i landet, og 102 af dem svarede, at de lige nu har biler i værkstedet, der er blevet angrebet af rotter. 

Læs også Nekrolog: Legendarisk kæmperotte er død

I TV 2 Lorrys sendeområde havde 43 værksteder biler stående, der havde været udsat for rotterindbrud.

- Når det bliver rigtig koldt, vil rotter og mus søge tættere på os mennesker. Det kan betyde, at de søger ind i bilerne, fordi de kan mærke varmen. Og så kan de finde på at gnave i ledningerne i bilerne. Det gør de, tror jeg, fordi de er sultne, og så tjekker de, om ledningerne er mad, siger Jes Aagård, naturvejleder ved Naturstyrelsen Hovedstaden. 

Totalskadet efter fire dage i kulden

Nordsjælland Automekanik har lige nu en bil stående, der er blevet totalskadet efter et rottebesøg. Ejeren havde bilen stående på Vesterbro i København i fire dage, fordi han var på ferie. Da han kom hjem, var den smadret. 

00:33

Se her, hvor skadet en bil kan blive af et rottebesøg. Foto: Julie Andersen - TV 2 Lorry

Luk video

Læs også Rottefængere forventer ny bølge: Fem gode råd mod bæsterne

- Rotten har været inde og gnave i sæderne og i ledningerne, den har tisset og lavet afføring i hele bilen. Den er også klatret ind bagi, hvor den går rigtig amok. Den har så ikke kunne finde noget at spise, og så finder den ud igen, siger Sharam Hatam, værkstedschef ved Nordsjælland Automekanik.

- Der har også været tilfælde, hvor den ikke kunne finde ud igen, og så dør den derinde, siger han.

Det kan blive en særlig dyr affære, hvis rotterne gnaver kabler og ledninger over, skriver TV 2/Fyn.

Man kan typisk finde tegn på et rottebesøg i bilen i forbindelse med bilens kølevandsslanger, startkabler, styretøjskabler, vakuumslanger, strømkabler og varmeisolering. 

Læs også Pas på, rotter! Big Brother is watching you

Loading...

Loading...

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik