Vinterbadere sigtet for at mødes i sø

Henover weekenden er en del personer fra Roskilde blevet sigtet for at overtræde forsamlingsforbuddet.

Midt- og Vestsjællands Politi har haft travlt med at rykke ud til større forsamlinger flere steder i Roskilde i løbet af weekenden, hvor en del personer er blevet sigtet for at overtræde forsamlingsforbuddet på mere end fem personer på samme sted.

Søndag morgen fik politiet anmeldelse om, at en større grupper personer var samlet ved Himmelsøen på Darupvej i Roskilde, hvor de vinterbadede.

En patrulje kørte til søen, hvor i alt 17 personer befandt sig i søen i et afgrænset område, hvor der var slået hul i isen. Deres tøj lå i et shelter tæt ved.

- Allerede fra afstand kunne patruljen se, at der var for mange forsamlet, og man tog et billede af det for at dokumentere det, fortæller vicepolitiinspektør Michael Sehested.

Politifolkene tog derefter kontakt til de badende, som befandt sig i og omkring et hul i isen, og uden først at bede dem om at forlade stedet blev de sigtet.

- Vi føler, at vi har været temmelig klare i kommunikation, og at myndighederne har været temmelig klare om, at man ikke må samles mere end fem personer, siger Michael Sehested, om grunden til at patruljen ikke valgte at give de badende muligheden for at forlade stedet.

Et planlagt arrangement 

Ifølge vicepolitiinspektøren er det også politiets opfattelse, at de badende har haft en aftale om at mødes på stedet. Det er der flere grunde til.

- Det ligger ude ved Darup og er ikke et sted, man bare lige kommer forbi. Det er den sø, som folk også bader i til Roskilde Festival. Og de er mødtes ved et shelter, hvor deres tøj lå. Så det er noget, de har aftalt, siger Michael Sehested.

Han fortæller desuden, at de badende, som er i alderen 26-51 år, var kommet fra hele Sjælland, hvilket også bestyrker formodningen om, at det var et planlagt arrangement.

Og de var iført badetøj, så vinterbadningen var efter alt at dømme ikke opstået som en pludselig indskydelse.

Politiets sigtelse kommer til at udløse et bødeforlæg til de badende. Overtrædelse af forsamlingsforbuddet koster 2500 kroner.

Hvis ikke de vil betale, så vil sagen gå videre til anklagemyndigheden, som kan indbringe spørgsmålet for retten. Og her bliver det i givet fald op til en dommer at afgøre, om reglerne er brudt eller ej.

Gruppe unge lavede bål

Fredag og lørdag rykkede Midt- og Vestsjællands Politi ud til tre andre sager i Roskilde

Sent lørdag aften anmeldte en borger, at en gruppe på flere end fem unge havde forsamlet sig ved et bål i den gamle remise for enden af Skovbogade, som i folkemunde kaldes ”Den hemmelige have”.

Her traf politiet seks unge på 15-16 år fra Roskilde, som havde tændt et bål og sad tæt sammen på et mindre område. De blev alle seks sigtet for at overtræde forsamlingsforbuddet Politiet kontaktede deres værger, som blev orienteret om sigtelserne. De unge vil senere få tilsendt en bøde i sagen.

Massør havde en kunde

Fredag eftermiddag kørte en patrulje til en massør i Roskilde, da der var kommet et tip om, at massøren havde kunder trods påbuddet om at holde lukket.

Her traf politiet traf massøren og en kunde, som fik behandling. Massøren, En 47-årig kvinde fra Roskilde, blev sigtet for at overtræde Covid-19 reglerne, idet hun holdt åbent for kunder, og hun kan nu forvente en bøde i sagen. Politiet fandt ikke grundlag for at sigte kunden for noget i den forbindelse.

Ni personer sigtet på p-plads

Fredag aften modtog politiet en anmeldelse om, at der var en større forsamling mennesker samlet på P-pladsen foran en tankstation på Københavnsvej i Roskilde.

Da en patrulje ankom til stedet, forlod flere personer området i biler. Tilbage var ni personer i alderen 17-26 år fra hele Sjælland, som alle blev sigtet for at overtræde forsamlingsforbuddet. De kan alle forvente en bøde i sagen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

kokain.jpg

Kæmpe kokainfund i Hedehusene - firma vidste ingenting

brand pizzeria amager

Brand i pizzeria på Amager - beboere i opgang evakueret

drabet i skoven

Vigtige sms-beskeder i drabssag forsvandt i politiets varetægt

Retten i Roskilde

Mand tiltalt for forsøg på voldtægt af børn via datingside

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere