Vi mindes Kim Larsen: Se sjælden optræden med ”glemt” sang

Langt de fleste af Kim Larsens numre er spillet igen og igen. I 1991 spillede den folkekære musiker dog to sange, som man sjældent har hørt live.

Mange danskere har sunget hans sange i folkeskolen, danset til musikken under bryllupsfesterne og haft ham på både vinyl, båndoptager og cd i stuen.  

Det er nu et år siden, at den folkekære musiker Kim Larsen døde i en alder af 72 år, og redaktionen har været et smut i arkivet for at mindes musikeren, der helst ikke ville kalde sig selv for kunstner. 

I 1991 gav Kim Larsen en halv times interview med journalist Jens Winther i programmet 'Ugens Profil' i TV 2 Lorrys studie på Allégade på Frederiksberg.

De to mænd kom vidt omkring, men Kim Larsen fik blandt andet givet en række stikpiller til de danske politikere, som efter hans mening manglede "åndelig kraft" og personlighed:

- Demokrati er noget, som vores forfædre kæmpede for i århundreder, og nu synes jeg, det er ved at smuldre væk i ligegyldig snak, ik', og i korridor-taktik, sagde han blandt andet til TV 2 Lorry. 

Værthusmøde mellem Kim og komiker førte til sang

I udsendelsen bliver der på ægte Kim Larsen-manér både røget smøger, drukket øl og spillet guitar.

Kim Larsen fremførte desuden to sange, hvoraf den ene faktisk er skrevet af komikeren Jacob Haugaard, der på daværende tidspunkt stadig ihærdigt forsøgte at komme i Folketinget med alverdens morsomme valgløfter. 

Sangen handler om den fiktive Ole Barfod, der nægter at tage sko på og gå i skole.

- Jeg mødte Haugaard på et værtshus, hvor han var pænt højt oppe. Så sagde han: "Du skal lige høre den her!" Og så begyndte han at læse en tekst op, ik', forklarer Kim Larsen om baggrunden for nummeret. 

- Jeg syntes, den var pjattet, men jeg kunne godt lide den alligevel. Så satte jeg en eller anden pjattet melodi til. Det er jo ikke nogen form for nytænkning, fortsatte han.

Bedøm selv herunder, hvad du synes:

Sang sin favorit-tekst

Kim Larsen havde muligvis hentet inspiration fra sit eget tidligere hit 'Susan Himmelblå', da han sammen med musikerne Ole Frø og Johnny Belmondo fremførte 'Ole Barfod' i TV 2 Lorrys studie.

Sangen findes på Larsen og Bellami-albummet 'Wisdom is sexy' fra 1992.

Nummeret er desuden udgivet af Jacob Haugaard selv i 1994.

Udover sangen 'Ole Barfod' spillede Kim Larsen i programmet 'Ugens Profil' et cover af Gene Vincents 'Be-bop-a-lula' fra 1958:

- Den bedste tekst, jeg kender, er Be-bop-a-lula, ik', sagde han til journalist Jens Winther, og forklarede:

- At lave tekster er ikke det samme som at lave poesi, vel. Teksterne har jo melodien at klamre sig til, ik. Mens poesi bare står på papiret, ikke.

Hør hele interviewet med Kim Larsen her:

Et helt land i sorg

Kim Larsen døde søndag den 30. september 2018. 

Nyheden blev delt på Facebook af musikerens agent Jørn Jeppesen, som skrev:

- På vegne af Larsen-familien skal jeg med stor sorg meddele, at Kim Larsen i morges er sovet stille ind efter længere tids sygdom.

- Kim Larsen var i sin sidste stund omgivet af sin kone Liselotte samt sine seks børn Pelle, Sylvester, Alice Eva, Molly, Hjalmer og Lui.

Agenten oplyste ligeledes på Facebook, at bisættelsen ville foregå i "absolut stilhed og helt privat".

Der opstod dog spontane hyldester på sociale medier og i det meste af landet, hvor mange danskere var i sorg. 

På Christianshavn hyldede Vor Frelsers Kirke musikeren med et klokkespil, og på Christianias plankeværk blev der malet et smukt portræt. 

I Royal Arena mindedes rockbandet U2 den danske musiker, mens fodboldfans på Brøndby Stadion tændte lys til nummeret 'Flyvere i natten'.

Mere end 30.000 danskere deltog i et fakkeltog fra Sofiegården på Christianshavn til Nytorv i Indre By den 5. oktober 2018. 

1 / 4

Foto: Mads Claus Rasmussen- Ritzau Scanpix

2 / 4

Foto: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix

3 / 4

Foto: Claus Bech - Ritzau Scanpix

4 / 4

Foto: Claus Bech - Ritzau Scanpix

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Lav mad over åben ild

dining week

Populær madfestival frygtede storm efter udskydelse

Henrik Nordbrandt

playDigteren Henrik Nordbrandt led af anoreksi: Det var et ubevidst ønske om at begå selvmord

20130516-162059-L-1920x1280we

Nu kan du få gratis adgang til oplysninger om dig selv i Rigsarkivet: Sådan gør du

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere