Pilotprojekt vil mindske motorvejskøer - og du kan blive testbilist

Der er næsten altid massiv kø ved frakørsel 12 Roskilde S, når det er myldretid. Nu vil vejdirektoratet gøre noget ved det. Med bilisternes hjælp.

Du kender det garanteret. Enten skal du møde klokken otte eller ni, men det er egentlig ligemeget. Trafikken er nemlig tung og rigid, og vupti - så kommer køen.

Endelig når du frem, men når klokken efter otte timer nærmer sig frihed fra arbejdsdagens slid, så skal du på den igen: Køkørslen.

Problemet er velkendt, og det har fået Vejdirektoratet til at forsøge at gøre noget ved det. Hvert fald på nogle strækninger. 

En af strækningerne er på Holbækmotorvejen i østgående retning. Ved frakørsel 12 Roskilde Syd fokuserer Vejdirektoratet i fire uger på at mindske kødannelser.

- Vi kunne selvfølgelig alle godt tænke os at køre til og fra arbejde uden at spilde tid i trafikken. Derfor gennemfører vi nu et pilotprojekt, som skal gøre os klogere på, om vi kan få trafikken til at glide bedre på strækninger med begyndende trængselsproblemer. Og her vil vi gerne inddrage dem, der har erfaringer fra det virkelige liv, siger Niels Tørslev, som er trafikdirektør i Vejdirektoratet.

Lyder det som noget, du gerne vil prøve, så kan du blive testbilist hos Vejdirektoratet. De søger lige nu fire bilister, der til dagligt bruger Holbækmotorvejen ved afkørsel 12.

quote  Vi vil gerne høre om – og måle på – bilisternes oplevelse af at side i kø, når de kører på deres daglige rute

Niels Tørsløv, Trafikdirektør i Vejdirektoratet

- Vi vil gerne høre om – og måle på – bilisternes oplevelse af at side i kø, når de kører på deres daglige rute. Det skal give os ny viden om trafikadfærd, som vi håber, vi også kan bruge, når vi planlægger afvikling af trafikken i forbindelse med arrangementer eller vejarbejder, forklarer Niels Tørsløv.

Fakta om pilotprojektet

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

elbusser københavn frederiksberg

14 buslinjer omlægges til el i 2022 – heriblandt to travle ruter i København

Sne veje

Flere trafikuheld i aftes - pas på isglatte veje her til morgen

øresund helsingør helsingborg

Skåne vil bygge fire tunneler mellem Helsingør og Helsingborg

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere