Nu begynder retssagen: Frisør ramt af skud i Roskilde

En 26-årig frisør blev skudt i knæ og arme da han blev forsøgt myrdet i maj måned.

Ved attentatforsøget kørte den ene af de tiltalte - ifølge anklageskriftet - en bil igennem Ringstedgade i Roskilde om aftenen. Den anden tiltalte affyrede angiveligt mindst seks skud imod frisøren på få meters afstand. Han slap med livet i behold, men fik skudskader i arme og ben.

quote Hvis man har til hensigt at ramme en person i arme og ben, og det sker, ligger det rimeligt fast i praksis, at det ikke er forsøg på manddrab. Så er det grov vold.

Forsvarer, Janus Malcolm Pedersen

Begge mistænke er tiltalt for drabsforsøg. De nægter sig skyldige, og målet for deres forsvarer, Janus Malcolm Pedersen, er at få dem frikendt:

- For mig at se er der to afgørende spørgsmål. Det ene er selvfølgelig, om der overhovedet skal ske domfældelse, eftersom de nægter sig skyldige, siger han til Ritzau.

Hvis de to alligevel skulle blive dømt, vil han kæmpe for, at dommen ikke bliver for drabsforsøg. Han mener ikke, at de der har skudt frisøren, nødvendigvis har haft til hensigt, at dræbe ham. Da han kun er blevet ramt i arme og ben og ikke vitale organer, har der ikke været fare for hans liv.

- Hvis man har til hensigt at ramme en person i arme og ben, og det sker, ligger det rimeligt fast i praksis, at det ikke er forsøg på manddrab. Så er det grov vold. Retten skal vurdere, om det var hensigten. Eller om manden, der affyrede våbnet, ikke kunne ramme,  siger Janus Malcolm Pedersen.

Skyderiet fandt sted den 12. maj sidste år.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Tre 16-årige kører galt i Værløse.

Tre 16-årige kørte galt i nat: Føreren havde sprit i blodet og kørte i sin mors bil

Politibil 112

Politi sigter 40 personer for at overtræde forsamlingsforbud

politi undersøger skyderi i ishøj

Politi undersøger muligt skyderi ved haveforening

Politi retten i glostrup 112

29-årig dømt for vandvidskørsel: Spøgelsesbilist flygtede fra politiet på motorvej

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere