Lægeuddannelse på RUC skal komme lægemangel til livs

Regionsmedlemmer foreslår en ny lægeuddannelse på Roskilde Universitet. Universitetet støtter ideen, der skal komme regionens mangel på læger til livs.

Foto: Morten Germund / Scanpix

Med regionsrådsmedlem Jan Hendeliowitz som bannerfører, vil socialdemokraterne i Region Sjælland have oprettet en lægeuddannelse på Roskilde Universitet.

Uddannelsen skal være med til at dæmme op for lægemanglen i regionen. 

Fordelen ved at lave en ny uddannelse i Roskilde er, ifølge Jan Hendeliowitz, at de lægestuderende bliver knyttet til sygehusene i Køge, Roskilde, Holbæk og Nykøbing Falster - og dermed forhåbentlig også efter endt uddannelse søger job der.

00:26

Læger skal lokkes med højere løn, hvis de rykker til de belastede områder.

Luk video

Og hvor København i høj grad fokuserer på karaktergennemsnit, når universitetet optager ny lægestuderende, bør uddannelsen i Roskilde i langt højere grad tage udgangspunkt i de studerendes personlige kvalifikationer, mener socialdemokraterne.

På Roskilde Universitet er ledelsen positiv over for ideen. 

"RUC’s ledelse vil meget gerne være med til at løse denne vigtige opgave i samarbejde med Region Sjælland og ser positivt på muligheden for at forankre uddannelsen på RUC og dermed styrke det sundhedsfaglige miljø på universitetet yderligere", hedder det blandt andet i en pressemeddelse.

Og hvis der i regionsrådet er politisk opbakning til ideen, er universitetet parat til at gå ind i et aktivt samarbejde med Region Sjælland om at udvikle og etablere uddannelsen. 

Læs også Regionsrådsformand: Vi kommer stadig til at mangle læger

"Idéen om en lægeuddannelse på RUC er perspektivrig. Vi har allerede i dag naturvidenskabelig og samfundsvidenskabelig sundhedsforskning og en stærk tradition for forskning, der fokuserer på patientens perspektiv i sundhedsvæsenet. RUC og Region Sjælland har endvidere et frugtbart forskningssamarbejde på sundhedsområdet, som vi kan bygge videre på," siger Roskilde Universitets prorektor Peter Kjær, der er forskningsansvarlig på universitetet, i pressemeddelsen.

Læs også Godt nyt til Tingbjerg: Læger i belastede områder skal have mere i løn

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik