Kaos i corona-kryds - ni bilister sigtet på halvanden time

Øget trafik til test og vaccination i Roskilde Kongrescenter giver trafikale problemer i krydset ved Møllehusvej og Holbækvej.

Et særligt T-kryds i Roskilde skaber i disse dage heftigt trafikkaos.

Det drejer sig helt specifikt om krydset ved Møllehusvej og Holbækvej, hvor ekstra mange bilister i disse dage drejer fra mod Roskilde Kongrescenter på Møllehusvej 13.

Her er der nemlig både etableret hurtigtestcenter og vaccinationscenter.

I den forbindelse har politiet lavet forbud mod venstresving - men Midt- og Vestsjællands Politi har oplevet, at flere bilister trodser reglerne, og det giver altså trafikale problemer.

Det oplyser politikredsen i sin døgnrapport torsdag.

Onsdag valgte Midt- og Vestsjællands Politi derfor at sende flere betjente ud til krydset for at lave trafikkontrol. Det viste sig at være en ganske fortræffelig idé, da hele ni bilister på bare halvanden time blev sigtet for at dreje til venstre i krydset. De kan nu se frem til at få en bøde på 1.500 kroner.

Derudover blev fire sigtet for ikke at bruge sele, mens to brugte deres mobiltelefon, mens de kørte bil.

Politiet oplyser i døgnrapporten, at man fortsat vil have fokus på trafikken i krydset.

Udenlandsk mand fængslet efter kontrol

I forbindelse med trafikkontrollen i T-krydset vinkede man også en dansk håndværkerbil ind til et rutinetjek. Føreren viste sig at være en udenlandsk mand. Han fremviste et italiensk pas til politiet - og det viste sig at være falsk.

“Politiet anholdt derfor føreren, for at få fastlagt hans identitet. Han blev taget med til politistationen, hvor det blev klarlagt, at der var tale om en 30-årig mand fra Afghanistan, som ikke lovligt kunne opholde sig i Danmark,” lyder det i politiets døgnrapport.

Den 30-årige mand blev blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde. Han blev sigtet for ulovligt ophold og arbejde i Danmark, “da han er mistænkt for at have udført arbejde for et dansk håndværkerfirma,” lyder det.

Manden blev også sigtet for dokumentfalsk.

Den 30-årig blev fængslet i tre uger frem til den 6. maj 2021. Når straffesagen er afgjort, vil sagen gå videre til Udlændingestyrelsen, som skal tage stilling til, om den 30-årige kan udvises af Danmark med et indrejseforbud.

Politiet undersøger nu, om den danske virksomhed, der havde ansat den udenlandske mand, skal retsforfølges. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Knivstik Roskilde

Mænd på knallert stikker offer med kniv i Roskilde

politi 112 politibil

21-årig varetægtsfængslet for vanvidskørsel - væltede bil efter påkørsel

Rambuktyveri ved Illum.

Maskerede tyve stjæler ure i rambuktyveri ved Illum

cyklist albertslund 3

36-årig fængslet for narkokørsel efter alvorlig ulykke

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere