Damhuskroen er fortid: Nu er det ikoniske sted åbnet med nyt navn

Barkoncernen The Old Irish Pub har overtaget de historiske lokaler fra Damhuskroen. De har netop åbnet dørene til efter længere tids nedlukning.

På Roskildevej 244 i Rødovre har man siden 1757 kunne lufte danseskoene på Damhuskroen, der dengang blev omdannet til kro.

Siden har mange gæster været igennem i den historiske bygning, der ligger i udkanten af Damhussøen.

Tilbage i 2018 blev den gamle kro sat til salg, og to år senere smed den danske investeringsvirksomhed Proximus et ukendt tocifret millionbeløb efter bygningen.

Lidt over et år senere kunne barkoncernen The Old Irish Pub så åbne dørene til Damhuskroen. Det skete fredag efter en større renovering-

- Det er en fantastisk mulighed. Vi synes det er super, super fedt. Vi har jo kommet forbi her i mange, mange år, inden vi selv overtog det. Vi synes, det er et spændende sted, og det er en fed mulighed for os at videreføre den historie, fortæller direktør i The Old Irish Pub, Peder Johan Blak, til TV 2 Lorry.

quote Der er lavet en gennemgribende renovering indvendigt, og bygningerne er sat up to date udvendigt

Peder Johan Blak, direktør, The Old Irish Pub

Historiske lokaler renoveret

Det er første gang i kroens historie, den har været lukket så længe. Lokalerne er renoveret, men historien er bevaret

- Vi har kigget på det, og i respekt for den historie, der er, har vi prøvet at sætte vores præg på det. Så der er lavet en gennemgribende renovering indvendigt, og bygningerne er sat up to date udvendigt, siger Peder Johan Blak.

Koncernen overtog bygningerne lige op til nedlukningen, men selvom det har gjort, at man ikke har tjent penge på gæsterne, så er der ingen fortrydelse.

- Vi har aldrig været i tvivl om, at det var den rigtige beslutning at holde på stedet. Vi har de meget langsigtede briller på, så på trods af nogle hårde år med meget store tab, så ser vi fremad, lyder det fra Peder Johan Blak.

Damhuskroen har eksisteret siden begyndelsen af 1600-tallet, hvor Christian 4. gav lov til at opføre et mindre vagthus ved dæmningen over Damhussøen.

Først i 1757 fik stedet kongeligt privilegium til at drive kro.