Regioner står sammen: Vil have flere lægestuderende

Det er afgørende, at antallet af lægestuderende øges, hvis lægemanglen skal bremses, mener regionrådsformænd.

- Det er afgørende, at vi får øget antallet af studerende, siger regionsrådsformand Heino Knudsen (Soc.dem). Foto: Morten Germund - scanpix

Hvis lægemanglen skal bremses, skal der hvert år 50-100 flere lægestuderende til København og studere på lægeuddannelsen.

Sådan lyder opfordringen fra de to regionsrådsformænd Region Hovedstaden og Region Sjælland, Sophie Hæstorp Andersen (Soc.dem) og Heino Knudsen (Soc.dem), skriver sn.dk.

Regionsrådsformændene har sammen har henvendt sig til uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) med henblik på, at få øget optaget af lægestuderende på den lægelige grunduddannelse.

Læs også Pres på lægerne i Hillerød: Ingen adgang for nye patienter

Afgørende med flere studerende

Uanset hvad Søren Pind måtte melde ud, så fortsætter Region Sjælland og Københavns Universitet – ifølge sn.dk- planerne om at åbne kandidatdelen af lægeuddannelsen i forbindelse med Sjællands Universitetshospital i Roskilde og Køge.

Formålet er at åbne de lægestuderendes øjne for regionens sygehuse og øge deres lyst til at fortsætte speciallægeuddannelsen her.

- Vi kan godt få videreuddannelsen af læger til at fungere, men det er afgørende, at vi får øget antallet af studerende, siger Heino Knudsen til sn.dk.

Læs også Nye praksisser skal forhindre lægemangel: Så mange deler du læge med

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik