Region Sjælland skal spare 375 stillinger

Region Sjælland skal spare over en halv milliard kroner på næste års budget, og det betyder, at 375 stillinger i regionen vil forsvinde.

De fleste stillinger nedlægges ved naturlig afgang, eller fordi de er ledige, men som minimum vil 121 personer modtage en fyreseddel.

Det skriver Dagbladet Roskilde.

Det skriver Dagbladet Roskilde, som erfarer, at de fleste af stillingerne vil blive nedlagt ved naturlig afgang, eller fordi de er ledige, men som minimum vil 121 personer, som er ansat på sygehusene og i Koncern Service, modtage en fyreseddel.

- Vi er i en alvorlig situation, og der er en forståelig bekymring fra medarbejderne om, at det vil gå ud over vores patienter og arbejdsmiljøet, siger regionsformand Jens Stenbæk (V).

- Det må vi arbejde videre med, for vi skal stadig sikre gode arbejdsforhold og gode forhold for patienterne, siger han til Dagbladet Roskilde.

Besparelserne skyldes især stigende medicinpriser, men også øgede udgifter til for eksempel respiratorpatienter, at Region Sjælland mangler i alt en halv milliard kroner for at få næste års budget på plads.

Regionspolitikerne håber på at få 220 millioner kroner ud af dette års økonomiaftale med regeringen, som endnu ikke er forhandlet færdig.

Det betyder, at der skal effektiviseres for 280 millioner kroner for at få regionens budget for 2016 på plads.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Region Sjælland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere