Rådgiver advarer bankkunder: Få jeres penge nu

Garantbeviser kan blive tvangskonverteret til aktier i Sparekassen Sjælland, der netop er blevet børsnoteret.

Sparekassen Sjællands filial på Østerbro i København (foto: Sparekassen Sjælland)

Træk jeres penge ud af sparekassen hurtigst muligt, hvis I ikke vil risikere, at jeres garantbeviser bliver tvangskonverteret til aktier.

Sådan lyder advarslen, efter at Sparekassen Sjælland, der er landets 12. største pengeinstitut, torsdag gik på børsen, skriver Finans.

- Man risikerer at blive aktionær uden at ville det, hvis man ikke siger sin garantkapital op. Så hvis jeg var garant i en sparekasse, der ikke afviser børstanker, og jeg ikke vidste med sikkerhed, at jeg gerne vil være aktionær, så ville jeg opsige min garantkapital siger Lars Krull, der er seniorrådgiver ved Aalborg Universitet, til Finans.

Problemstillingen er blevet højaktuel på grund af en lovændring, der tidligere på året gav garantsparekasserne ret til at tvinge deres garanter over i rollen som aktionærer med de ændrede risici, som det indebærer.

Det er netop, hvad der skete i Sparekassen Sjælland, hvor de nyslåede aktionærer måtte se en første børsdag helt uden den optur, som sparekassens ledelse ellers havde håbet på.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik