Nu udbetaler regioner corona-bonus på 3.000 kroner om måneden til personale

Sundhedspersonale i Region Sjælland og Region Hovedstaden får med ny aftale 3.000 kroner ekstra om måneden for at være en del af coronaberedskabet.

Sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter, portører, læger, laboranter, terapeuter og andet sundhedspersonale får nu mere i løn for deres arbejde på coronaafdelingerne.

Region Sjælland har lige som Region Hovedstaden i løbet af de seneste uger forhandlet og landet aftaler med fagforeninger, som sikrer kontant belønning for sundhedspersonalet, som indtræder og arbejder i sygehusvæsenets coronaberedskab.

Aftalen betyder, at sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter i Region Hovedstaden og Region Sjælland kan få op til 36.000 kroner ekstra om året for at arbejde på covid-afdelingerne – det svarer til en kontakt bonus på 3.000 kroner om måneden på lønsedlen.

For Region Hovedstaden, hvis sundhedssektor er særligt hårdt ramt af coronapandemien, gælder det derudover, at ansatte får 1.500 kroner ekstra, hvis man frivilligt træder ind i beredskabet, og igen når man træder ud.

- Vi står i en helt ekstraordinær situation. Regionens hospitaler er nødt til med kort frist at omlægge aktivitet for at kunne behandle de mange patienter, vi modtager lige nu. Derfor er jeg meget glad for, at vi er blevet enige med de faglige organisationer om, hvordan medarbejderne skal honoreres for deres store arbejde i beredskabet, siger Sophie Hæstorp Andersen (S), regionsrådsformand i Region Hovedstaden, i en pressemeddelelse.

SOSU’er og sygeplejersker får samme bonus

Danske Regioner har forsøgt at forhandle en ensartet aftale på tværs af alle regioner, men det har ikke lykkedes.

Derfor har regionerne hver især forhandlet aftalerne på plads, og derfor kan der være forskelle fra region til region.

Mens Region Hovedstaden inden jul kunne meddele, at bonusordningen var ens for både sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter, var det først 1. juledag – den 25. december – at parterne i Region Sjælland blev enige om samme aftale.

- Vi er meget tilfredse. Det væsentligste er, at vi får det samme som sygeplejerskerne. Det viser, at der ikke er forskel på faggrupperne, siger Pia Paaske, sektorformand for FOA Sydsjælland til TV 2 ØST.

- Sygeplejerskerne og Sosu'erne yder en ekstraordinær indsats på de coronaafsnit, som vi jo desværre er nødt til at oprette i denne situatiuon. Aftalen sikrer ekstra fleksilibilitet og mulighed for at uddanne det personale, vi har brug for, så jeg er rigtig glad for aftalerne, siger regionsdirektør Per Bennetsen fra Region Sjælland til TV2 ØST.

Vigtig anerkendelse

På Sjællands Universitetshospitals i Køge er der ikke overraskende glæde over udsigten til en økonomisk belønning for at arbejde i coronaafdelingerne.

- Det er rigtig dejligt, at der er nogen, der kan se, at vi virkelig laver et stykke arbejde her, og det kræver lang tid og ressourcer, når vi skal ind til forskellige patienter, siger social- og sundhedsassistent Andreas Olsen, som har været med i frontlinjen siden marts, til TV 2 ØST.

Han arbejder på en afdeling, hvor man tager imod og plejer corona-syge patienter. Her har Andreas Olsen både været med til at løfte de mange nye opgaver, men også selv prøvet at blive smittet med covid-19, fortæller han:

- Det har været rigtig hårdt – det ved jeg ikke kun fra mig selv – men også fra kollegaer. Og så er der også det, man er bange for, om man kan blive smittet, eller man kan smitte andre fra sin familie.

Mens Region Hovedstaden allerede har aftaler på plads med sygeplejersker, sosu-personale, portører, læger, lægesekretærer og administrativt personale, laboranter, jordemødre og terapeuter, så forhandler Region Sjælland fortsat med mange af faggrupperne.

Aftalerne tages i brug, når sundhedspersonale og andre med patientrelateret arbejde, som ikke normalt arbejder med covid-19 patienter, flyttes til andre afdelinger eller afsnit med pleje og behandling af covid-19.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

vaccine

playRegion har fået vacciner til at række langt – nu får Halsnæs ekstra vacciner

20200823-130606-A-1920x1280we

playKommunes forældre slipper for at betale for daginstitution, hvis børnene holdes hjemme

Pernille Beckmann og Kent Max Magelund

playKommuner får adgang til smittedes cpr-numre: Uenighed om hvor langt de bør gå

plejecenter rosenhaven ballerup

27 smittet på plejehjem – er netop blevet vaccineret

Region Sjælland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere