Her et bud på nye ministre fra TV 2 Lorrys sendeområde

Vi spurgte politisk reporter og analytiker Peter Lautrup-Larsen fra TV 2, hvem han tror de Konservative og Liberal Alliance præsenterer mandag.

Foto: TV 2 Lorry

Søndag eftermiddag præsenterede Lars Løkke Rasmussen regeringsgrundlaget for den nye trekløverregering bestående af Venstre, Liberal Alliance og de Konservative.

Men hvad han ikke sagde noget om er, hvem der skal være ministre. 

De Konservatives Søren Pape Poulsen var i begyndelsen af ugen ude med meldingen om, at partiet skal have mindst tre ministerposter - og at de alle tre skal findes i den konservative folketingsgruppe.

Allerede det udelukker blandt andre den tidligere minister og nuværende borgmester i Helsingør, Benedikte. Hun afviste da også forlede over for TV 2 Lorry at være på vej tilbage til en ministertaburet. 

00:05

Sådan her svarede Benedikte Kiær, da vi forleden spurgte hende, om hun skulle være minister.

Luk video

Et bud kunne således være 28-årige Mette Abildgaard, som er valgt i Nordsjællands Storkreds.

Men det bliver det ikke. Det slog hun forleden. Det skyldes en anden kvinde, Pernille Vermund, som sidste år var med til at stifte Nye Borgerlige.

Men før hun gjorde det, var Pernille Vermund konservativ. Og ved folketingsvalget fik hun næstflest stemmer i Nordsjællands Storkreds. 

Det ville give hende retten til overtage Mette Abildgaards plads i Folketinget, hvis hun nedlagde sit mandat for at blive minister. 

Og det vil de Konservative ikke være med til. 

Mette Abildgaard har afvist, at hun er et ministeremne. På grund af kvinden til højre, Pernille Vermund fra Nye Borgerlige, som så ville stå til at overtage hendes plads. Foto: Jens Nørgaard Larsen og Frank Cilius / Scanpix

Spørger man Peter Lautrup-Larsen, politsk reporter og analytiker på TV 2 , har Mette Abildgaard nok aldrig været rigtigt i spil som ministeremne.

- Man glemmer, at hun som politisk ordfører har været vikar for Mai Mercado, som har været på barsel, siger Peter Lautrup-Larsen, som netop ser Mai Mercado som en konservativ ministermulighed.

Sammen med formanden selv, Søren Pape Poulsen, som han ser som en mulig justitsminister.

En post, som Peter Lautrup-Larsens tredie bud på en minister har prøvet at bestride. Nemlig Brian Mikkelsen, som er opstillet i Sjællands Storkreds og har ministererfaring fra flere ministerier med sig i bagagen.

Peter Lautrup-Larsen forventer at Liberal Alliance får fem-seks ministerposter. 

- Hellere fem stærke end seks, hvor de tre er mere ligegyldige, som han udtrykker det.

Anders Samuelsen, som er opstillet i Nordsjællands Storkreds, kunne han godt se for sig komme til at stå i spidsen for et nyt økonomisk ministerium. Og han kunne også godt forestille sig Simon Emil Ammitzbøll som ny kulturminister. 

Endelig tror Peter Lautrup-Larsen, at Anders Samuelsens søster, Mette Bock, også får en ministerpost. Det begrunder han med, at hun har stor ledelsesmæssig erfaring. Mette Boeck har tidligere været programdirektør i DR.

Hvem der skal beklæde de sidste af Liberal Alliances ministerposter, er han mere tvivlende over for. Laura Lindahl, der er opstillet i Københavns Storkreds, er et af flere bud.

Spændingen bliver udløst mandag formidag klokken 11.

Konservative og Liberal Alliance-politikere her fra TV 2 Lorrys sendeområde, som Peter Lautrup-Larsen spår en ministerpost.

Liberal Alliance:
Anders Samuelsen, Nordsjælands Storkreds
Simon Emil Ammitzbøll, Københavns Storkreds
Laura Lindahl, Københavns Storkreds

De konservative:
Brian Mikkelsen, Sjællands Storkreds

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik