Efter trusler: Jobcenter holder møder på politistation

Sagsbehandlerne på jobcentrene i Region Sjælland får overvældende mange trusler om tæv. Det har fået tre centre i regionen til at skærpe fokus på sikkerheden.

Sagsbehandlere på jobcentre i Region Sjælland er mest udsat for trusler og vold fra borgere.

Det viser en ny undersøgelse, som er gennemført i samarbejde mellem HK Kommunal og Ugebrevet A4. I undersøgelsen deltog 1.071 sagsbehandlere – alle medlemmer af HK Kommunal - fra jobcentre i hele landet.

Blandt sagsbehandlere i jobcentre i Region Sjælland har 16,9 procent været udsat for trusler det seneste år. Til sammenligning er andelen blandt sagsbehandlerne på landsplan 11,8 procent.

2,5 procent af sagsbehandlerne i Region Sjælland har været udsat for vold, mens den tilsvarende andel på landsplan er er 1,1 procent.

Samlet set betyder tallene, at sagsbehandlerne i Region Sjælland er de mest udsatte i Danmark for vold og trusler.

Opruster 

Det har for flere jobcentre i regionen betydet oprustning med vagter, overfaldsalarmer eller sågar samtaler på den lokale politistation, beretter man fra tre jobcentre i regionen.

Jobcentret i Kalundborg har været udsat for flere episoder, fortæller arbejdsmarkedschefen Jens Folman. Man har derfor valgt at flytte samtaler med borgere med udadreagerende adfærd til politistationen og hyre vagter i jobcentret til særlige begivenheder.

- Vi har en nultolerance politik over for trusler og vold. Hvis det opstår, så handler vi, for vi vil ikke acceptere det, siger Jens Folman til Ugebrevet A4.

På Ringsted Jobcenter har det eskaleret med flere truende og ophidsede borgere – og det skal man være særligt opmærksom på, mener arbejdsmarkedschefen Susanne Frydenlund:

- Der bruges mange ressourcer på at skabe sikkerhed for personalet, såsom læring i at imødegå konflikter før de opstår og sikkerhedsindretning af kontorer og andre lokaliteter – i mange tilfælde konfliktdæmpende indretning, siger hun.

Jobcenterchef i Solrød, Claus Wester, fortæller også om flere hændelser i centret og en skærpet opmærksomhed på at sikre trygge rammer for de ansatte:

- Vi skal sørge for at vores sikkerhedsforanstaltninger som overfaldsalarmer, korrekt indretning af kontor og flugtveje, holdes opdaterede, siger Claus Wester. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Men in black demo

Mor til to tiltalt for at opfordre til hærværk fra talerstol

Masseslagsmål

Fem personer anholdt efter masseslagsmål med knivstikkeri

IMG_1276

Bilist stak af fra uheld - nu er han fundet

kokain.jpg

Kæmpe kokainfælde i Hedehusene - firma vidste ingenting

Region Sjælland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere