Det kan du lave i weekenden: Eventyr, teater og redningsbåde

I weekenden kan du opleve alt fra redningsbåde og action i Helsingør Havn og Klods Hans og prinsessen på ærten på Frilandsmuseet til utallige teaterforestillinger til og for børn.

Efterårsferien lakker desværre mod enden, men der er stadigvæk nok at bedrive, hvis du lige vil klemme det sidste sjov ud af ferien. 

Derfor har vi samlet en række tips til, hvad du kan lave denne weekend:

Prinsesser og Klods Hans

Har du lyst til at bruge weekenden i et eventyr, så skal du en tur på Frilandsmuseet denne weekend.

Mellem de mange gamle huse og gårde kan du nemlig være heldig at møde prinsessen på ærten eller Klods Hans fra H.C. Andersens fortryllende eventyr. 

I løbet af weekenden vil der både være korte teaterstykker, fortællesteder og muligheden for at komme helt tæt på museets mange dyr. Og så kan du møde beboerne i Stenstruphuset, som kan fortælle, hvordan det var at leve på landet for næsten 200 år siden.

Arrangementet er gratis for alle, og du kan læse mere om det her.

Eventyr på Frilandsmuseet:

Teaterfestival lavet af og for børn 

For syvende år i træk afholdes der denne weekend Amager Børneteaterfestival. Men på trods af navnet er både børn og voksne inviteret til over tyve forskellige teaterforstillinger, som finder sted i løbet af weekenden.

Udover de mange forestillinger vil der også være forskellige workshops, som lærer om teaterarbejdet. Så hvis du går med en drøm om at blive skuespiller, kan du lære en masse denne weekend.

Billetpriserne ligger på 40 kroner. 

Du kan se hele programmet ved at følge linket her.

Amager Børneteaterfestival:

Action og læring i Helsingør Havn

Tag med ud i en redningsbåd i Helsingør Havn, smag en nødration, kom på SOS-skattejagt og hør om morsekoder og signalflag.
Tag med ud i en redningsbåd i Helsingør Havn, smag en nødration, kom på SOS-skattejagt og hør om morsekoder og signalflag.

Vil du gerne vide, hvad der sker, når ulykker opstår på havet? Og hvordan man overlever, hvis et skib synker? Så skal du bruge din weekend på M/S Museet for Søfart, som for din skyld er i allerhøjeste beredskab - men selvfølgelig bare for sjov. 

Museet er fyldt med aktiviteter for hele familien. Du kan komme med ombord på et redningsfartøj i Helsingør Havn, du kan kravle rundt i redningsflåder, og så kan du smage på nødrationerne. Derudover er der workshops, hvor SOS-matroser guider og fortæller om SOS-morsekoder, signalflag og redningsudstyr.

Børn under 18 år er gratis, og du kan læse mere her.

SOS til søs:

Kulturfestival i Gribskov

Lørdagen står i mangfoldighedens tegn i Gribskov, hvor der er kulturfestival. Her kan du høre musik fra forskellige verdensdele og få smagsprøver på, hvad de spiser i andre kulturer.

Arrangementet foregår i Helsinge Hallen, som omdannes til en stor kulturel arena, hvor der også fremvises nationaldragter og lokalt håndværk.

Der er fri entré, og alle er velkomne. Læs mere om arrangementet her.

Gribskov Kulturfestival:

En dag fyldt med sild

Hvis du er kæmpe fan af smagen af sild, så skal du et smut til Hornbæk lørdag, hvor der er Sildens Dag.

Du kan få alt fra røget sild og kogte saltsild til flækkesild og og flødesild. Og så kan du købe lidt øl, vin og vand i baren.

Arrangementet finder sted i Hornbæk Havneforenings klubhus, og du kan købe billetter ved indgangen til 60 kroner. Børn under 12 er dog gratis.

Læs mere om Sildens Dag 2017 her.

Sildens Dag:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

20200423-131709-L-1920x1280we

Trods massivt underskud: Dinosauerne indtager Københavns Zoo til foråret

def_thumb,50_percent

playOplev i vinterferien: Giv storbyfuglene husly

Take away restauranter

Københavnerne har købt over halvdelen af kuverterne til madfestival

def_thumb,50_percent

playGrønlands selvstændighed er både absolut nødvendig, men samtidig absolut umulig, siger forfatter Kim Leine

Region Sjælland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere