Uro i SF i Helsingør

Folketingskandidat Andreas Holck Høeg-Petersen og 2. byrådssuppleant Søren Rasmussen har på det sidste meldt sig ud af SF. Samtidig har partiets afdeling i Helsingør siden valget kun oplevet udmeldelser. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.      

SF i Helsingør står nu uden folketingskandidat og egen 2. suppleant til byrådet, da begge den seneste tid har valgt at forlade partiet på grund af utilfredshed med den politiske linje. Samtidig er partiets afdeling i Helsingør også ramt af kritikken mod SF's linje i regering og folketing, som af mange bliver beskrevet som en højredrejning.

Det mærker formand for SF Helsingør Thorfinn Johansen.

- Ser man over ganske få år, så er vi blevet et markant større parti - også i Helsingør. Men siden valget må jeg indrømme, at vi i Helsingør kun har modtaget udmeldelser, siger han.

Den hidtidige folketingskandidat 20-årige Andreas Holck Høeg-Petersen, som fik et pænt antal personlige stemmer i den lille Helsingør-kreds, bekræfter overfor Frederiksborg Amts Avis, at han har meldt sig ud af partiet.
     
 - Min udmeldelse skyldes linjen på landsplan og i regeringen. Jeg mente ikke, at jeg kunne være en loyal kandidat, når jeg samtidig var meget kritisk overfor partiets linje. Det går jo ikke, at jeg skriver indlæg mod EU's finanspagt som kandidat, når det er imod partilinjen, siger Anders Holck Høeg-Petersen.

SF's byrådsgrupper mangler i øvrigt ikke kun en egen 2. suppleant efter Søren Rasmussens udmeldelse, men også en egen 1. suppleant.
     
1. suppleanten Christian Madsen forlod partiet allerede sidste år til fordel for Socialdemokraterne.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere