Total dropper skifergas i Nordsjælland

Total indstiller eftersøgningen af skifergas i Nordsjælland. Det bekræfter klima- og energiministeren.

Der bliver ikke boret efter skifergas i Nordsjælland. Det står klart efter at det franske energiselskab Total har leveret sin licens tilbage.

Tilladelsen vil ikke blive givet til andre, slår klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R) fast overfor Ritzau.

- Total har ikke ønsket at gøre brug af den tilladelse, de havde fået. De har tilbageleveret tilladelsen, og jeg lægger den nu i skuffen. De nordsjællandske beboere, som har været bekymret, kan nu være trygge, da jeg ikke vil give tilladelsen til andre, siger han.

Som vi fortalte i tirsdags var borgmestrene i Gribskov og Helsingør modstandere af at bore efter skifergas i Nordsjælland. Det kommer heller ikke til at ske.

Klima- og energiministeren slår fast, at han ikke vil give tilladelse til efterforskning efter skifergas fremadrettet. Han mener i stedet at Danmark skal satse på andre energikilder.

- Vi vil ikke være med til, at bruge alle de fossile brændstoffer, som er i undergrunden. Vi har mange gode alternativer som vindmøller, geotermi, solvarme og andet, som giver mere mening at bruge, siger Rasmus Helveg Petersen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere